• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2022

20:25

KAKO DA POBEDIM NOVAKA!? NEMAM POJMA! Rubljov se NADA da će moći na VIMBLDON!

Starsportphoto

Tenis

KAKO DA POBEDIM NOVAKA!? NEMAM POJMA! Rubljov se NADA da će moći na VIMBLDON!

Podeli vest

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se danas u finale Srbijan opena u Beogradu, pošto je pobedio 62. igrača sveta Italijana Fabija Fonjinija posle dva seta, 6:2, 6:2

Osmi teniser sveta Rubljov pobedio je posle 63 minuta. On je četiri puta oduzeo servis Fonjiniju, koji nije uspeo da napravi nijedan brejk. Rubljov će u nedelju od 14 časova u finalu igrati protiv domaćeg tenisera Novaka Đokovića koji je ranije danas pobedio Karena Hačanova iz Rusije sa 4:6, 6:1, 6:2.

- Ne znam šta treba da uradim za titulu. Igram protiv jednog od najboljih ikada. Idem da dam sve od sebe, da se borim. Nema tu mnogo šta da se kaže. Samo hoću da dam maksimum. Novak je jedan od najboljih, radi sve, defanzivno, ofanzivno, servis, ritern. Samo njih trojica su perfektni - rekao je Andrej Rubljov. 

Ruski teniser je istakao da je njegova prednost to što je manje vremena proveo na terenu. 

- Manje vremena sam proveo na terenu, ali to ne znači mnogo. Novak je osvojio toliko turnira. Igra se na dva dobijena seta. Odlučiće to ko bude bio slobodniji. Možda Novaka stigne umor pred domaćom publikom - dodao je Rus. 

Andrej Rubljov je neposredno pred početak turnira rekao da se u Beogradu oseća kao kod kuće, a posebno se zahvalio navijačima koji su ga podržavali do sada. 

- Uživao sam u njihovoj podršci cele nedelje i to je lep osećaj. Na početku karijere sam igrao protiv onih najboljih, pa kada sam napredovao na listi pojavila se pandemija. Igrali smo bez navijača. Zato je sada posebno kada igrate pred publikom. Taj adrenalin, energija, osetio sam podršku. Znam da će navijati za Novaka, ovo je njegova kuća i to očekujem, tako treba da bude - dodao je Rubljov. 

Foto: Starsportphoto

Rus je prethodne nedelje govorio o situaciji u Ukrajini nakon čega mu je odgovorio Aleksandar Dolgopolov rekavši da on "ne zna pravu situaciju", naravno, ni Rubljov nije ostao nem na njegov komentar. 

- Ne poznajem ga dobro, nisam pročitao šta je rekao. Ovde sam i zalažem se za mir. Ako igrači budu davali svoje zarade sa Vimbldona u te svrhe onda može to da pomogne. Neko može da mi veruje ili ne, ali niko nije na gubitku. Ako mi budemo igrali na Vimbldonu dobiće sredstva i to će biti pozitivno. 

Priznao je Rus da u poslednje vreme, zbog situacije između Rusije i Ukrajine ima problema da se fokusira dok je na terenu. 

- Nije mi lako da razmišljam samo o tome, jer sam emotivan, imam velike želje, teško mi je da se kontrolišem ponekad. Moram da budem mirniji na terenu i da pazim na emocije. Napredujem, voleo bih da to ide još brže - podvukao je Rubljov. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija