Autor: Informer.rs

24.04.2022.

09:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

SVAĐA HRVATICE I UKRAJINKE ZBOG RUSA! Rubljov ozbiljno podigao prašinu!

Andrej Rubljov u Beogradu igra finale Serbia opena protiv prvog tenisera sveta Novaka Đokovića. Rus je tokom turnira u Beogradu pričao je i o Vimbldonu. Kako trenutno stvari stoje, on neće moći da igra treći grend slem sezone, kao i ostali teniseri i teniserke iz Rusije i Belorusije.

Izjava Rubljova o pregovorima sa Vimbldonom, kada je ponudio da novac zarađen na turniru donira u humanitarne svrhe ukoliko mu se dozvoli učešće izazvao je pažnju dve teniserke.

Prvo se oglasila ukrajinska teniserka Curenko, da bi joj u komentarima odgovorila Hrvatica Vekića i nakon samo jedne rečenice završila "raspravu".

- Tog čoveka ne zanima šta se dešava u njegovoj zemlji. Uopšte. Ne zanima ga ni šta se dešava u susednoj zemlji. Impresivno. Kakva razlika između naših država i naroda, dugo to nisam primetila. Tako mi je žao. Bila sam slepa - napisala je ukrajinska teniserka Lesija Curenko na tviteru.

Informer

Andrej Rubljov podigao prašinu

Njoj je ubrzo stigao odgovor od Hrvatice Done Vekić.

- Zato je ponudio da novac od nagrade sa turnira donira Ukrajini - dodala je Dona, na šta Lesija nije odgovorila.

Prethodno je  bivši ukrajinski teniser Aleksander Dolgopolov, koji se od početka inavazije Rusije dobrovoljno javio da brani domovinu, izvređao Rubljiva, poručio mu je da je lažov i licemer.