Autor: Informer.rs

01.05.2022.

09:13

Foto: printscreen/ap

Sport

BEKER U PAKLU! Pogledajte! Nemac je u najgorem zatvoru! Droga, nasilje, samoubistva, pacovi... (VIDEO/FOTO)

Preko 50 miliona dolara zarađenih tokom teniserke karijere, prvog mesta na ATP listi, šest grend slemova... Bekeru je život uništen. 

Beker je prekršio zakon, skrivao je novac kako ne bi platio dugove, kazna je brutalna, dve i po godine zatvora, a u slučaju dobrog vladanja može da bude pušten na polovini te kazne.

Beker u najgorem zatvoru

Smešten u zatvor koji se nalazi tri kilometara od Centralnog terena kompleksa.U pitanju je Vansdvort zatvor koji važi za jedan od najgorih u Velikoj Britaniji. Uslovi u ovom zatvoru su katastrofalni po pisanju engleskih medija.

Zatvor je star oko 170 godina, prljav je i prepun pacova, a njegovi kapaciteti davno su probijeni. Trenutno se u ovom objektu na izdržavanju kazne nalazi čak 1.300 robijaša. Beker je trenutno u samici, ali se očekuje da uskoro bude prebačen u jednu od soba sa ostalim zatvorenicima.

Informer

ap photo

Boris Beker u jezivom zatvoru

Robijaši se tuku svakog dana

Kako prenosi "Dejli Mejl", toaleti u ćelijama ne nude nimalo privatnosti... Inale, zatvor je u vrhu listu po broju incidenata kada je reč o Velikoj Britaniji. Čuvari u proseku četiri puta dnevno upotrebe silu, a gotovo svakodnevno desi se fizički obračun između zatvorenika. Zavor ima problema sa korišćenjem narkotika, ali i zbog mentalnog zdravlja ljudi unutar zidina. Zatvorenici samo dva sata dnevno provode na čistom vazduhu. Zbog toga je ogroman procenat zatvorenika pokušao samoubistvo, dok su drugi potražili stručnu pomoć zbog psihičkih problema.

Zatvor Vandsvort nalazi se u jugo-zapadnom delu Londona, na samo tri kilometra od Vimbldona, kultnog mesta za tenisku istoriju. Na tim terenima je Boris Beker sa samo 17 godina stigao do svoje prve grend slem titule.