Autor: Informer.rs

02.05.2022.

10:11

Foto: ap/pixabay

Sport

NEMCI OTKRIVAJU! Beker proveo prvu noć u jezivom zatvoru! Smeo je da uradi samo ovo!

Beker će kaznu odlužiti u jednom od najozloglašenijih britanskih zatvora, na samo nekoliko kilometara od teniskog kompleksa na kojem se igra Vimbldon.

Beker neće imati nikakve privilegije

Nemac je osuđen na dve i po godine, a na polovini te kazne će steći pravo da izađe na slobodu zbog dobrog vladanja. Nemački mediji došli u do podatakada da Beker neće imati nikakve privilegije, a otkrili su i kako je izgledala prva noć u zatvoru.

- Smeo je da obavi samo jedan telefonski poziv - objavio je Bild koji navodi da Bekeru neće biti lako u zatvoru sa rigoroznim pravilima i poznatom po svojim zastrašujućim čuvarima.

Informer

Boris Beker u paklu od zatvora

Zatvor Vandsvort ima lošu reputaciju, a snimani su o njemu i brojni dokumentarci. U pitanju je viktorijanska zgrada stara 170 godina, a puna je prljavštine i pacova. Sada je u njemu  1.300 robijaša, a kapaciteti su odavno probijeni. Beker će u prvo vreme biti u samici, ali se očekuje da uskoro bude prebačen u ćeliju sa ostalim zatvorenicima.

Toaleti u zatvoru nemaju nikakvu privatnost, a često ima incidenata u ovom prostoru po čemu se nalazi u vrhu Velike Britanije. Čuvari moraju čak četiri puta dnevno da upotrebe silu, a gotovo svakodnevno se dešava tuča između zatvorenika. Zatvor ima problem sa korišćenjem narkotika.

Samo dva sata dnevno robijaši mogu da budu na čistom vazduhu, zbog čega je svima strahovito dosadno. Nije mali broj zatvorenika koji je pokušao samoubistvo, a mnogi su tražili i pomoć usled psihičkih problema.