• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.05.2022

07:37

NEKOLIKO PIVA, RUSKA MAFIJA, KONOBARICA, PREVARA U OSTAVI.... Menjao žene, a onda skupo plaćao izlete u tuđe krevete! Zbog ovoga Beker ide u zatvor!

ap photo

Tenis

NEKOLIKO PIVA, RUSKA MAFIJA, KONOBARICA, PREVARA U OSTAVI.... Menjao žene, a onda skupo plaćao izlete u tuđe krevete! Zbog ovoga Beker ide u zatvor!

Podeli vest

Od zlatnog dečka tenisa, do zatvora! Svi se pitaju kako je Boris Beker pao na najniže grane

Boris Beker je sa 17 godina bio je najmlađi šampion Vimbldona ikada. Uradio je nešto što još niko nije uspeo da ponovi, ispisao je istoriju tenisa zlatnim slovima.

Međutim, 37 godina kasnije opet je uzdrmao planetu. Završio je u zatvoru na dve i po godine. Proglašen je krivim za kršenje zakona, skrivao dva i pol miliona funti vrednu imovinu, kako bi izbegao plaćanje dugova, pišu Britanci. Polovinu kazne će provesti iza rešetaka, a drugu polovinu na uslovnoj slobodi.

Beker završio u zatvoru 


Samo od turnira i sponzora zaradio je preko 55 miliona evra,  osvojio je skoro sve, 1991. godine bio je prvi igrač sveta, a njegovi leteći voleji postali su prepoznatljiv znak koji ga je krasio.  Imao je sve, danas, 54.godišnji Beker je na kolenima, doživao je finansijski kolaps, završio u zatvoru, nema skoro ništa. Nemac je pre nekoliko godina proglasio bankrot, ali sada ide u zatvor jer je sakrio imovinu.

Kako je propao čovek koji je zaradio milione? Nije bio Adonis, ali igrao je tenis bogovski. Boris je jedan od najdominantnijih tenisera kraja 80-ih osvojio je Vimbldon kao 17-godišnjak, najmlađi koji je osvojio jedan od najprestižnijih grend slam turnira. S druge strane, rasla je i njegova slava, pa je žene menja kao loptice, a izlete u druge krevete skupo plaćao. Žene su mu i došle glave!

Foto: ap photo

Žene mu došle glave

Bar bez 15 miliona ostao je zbog nekoliko piva i atraktivne konobarice! Boris i Barbara Feltus, njegova prva supruga, venčali su se 1993. godine i imaju dvoje dece. Kad je Barbara drugi put bila trudna, bili su u Londonu. Boris ju je odveo u bolnicu i bio je uz nju dok su trajali trudovi.

Barbara je ostala u bolnici, a Boris se vratio u hotel. Međutim, svratio je malo u restoran, naručio nekoliko piva, a poslužila ga je izvesna Angela Ermakova, Ruskinja koja je kasnije postala manekenka i model. 

Beker u ozloglašenom zatvoru

Boris Beker biće smešten u zatvoru koji se nalazi tri kilometara od Centralnog terena kompleksa Vimbldona.U pitanju je Vansdvort zatvor koji važi za jedan od najgorih u Velikoj Britaniji. Uslovi u ovom zatvoru su katastrofalni po pisanju engleskih medija.

Zatvor je star oko 170 godina, prljav je i prepun pacova, a njegovi kapaciteti davno su probijeni. Trenutno se u ovom objektu na izdržavanju kazne nalazi čak 1.300 robijaša. Beker je trenutno u samici, ali se očekuje da uskoro bude prebačen u jednu od soba sa ostalim zatvorenicima.  Zatvor je u vrhu listu po broju incidenata kada je reč o Velikoj Britaniji. Čuvari u proseku četiri puta dnevno upotrebe silu, a gotovo svakodnevno desi se fizički obračun između zatvorenika. Ima problema sa korišćenjem narkotika, ali i zbog mentalnog zdravlja ljudi unutar zidina. Zatvorenici samo dva sata dnevno provode na čistom vazduhu. Zbog toga je ogroman procenat zatvorenika pokušao samoubistvo, dok su drugi potražili stručnu pomoć zbog psihičkih problema.


- Ne znam što me odvuklo u mrak. Znam samo da smo završili u nekakvoj ostavi za metle. Sledeće jutro otišao sam kod Barbare u bolnicu, spakovali  smo stvari i otišli iz Londona - otkrio je Beker u autobiografiji. 

Devet meseci kasnije stigao mu je faks s potpisom gospođice Ermakove i vest da će postati otac.
Ubrzo se rastao od Barbare i tako ostao bez miliona. Barem 12.5 miliona evra morao je prosledi na račun bivše  žene koju je trudnu varao s konobaricom u japanskom restoranu. Takođe, ostavio joj je vilu u Majamiju  i platio sudske troškove od preko dva miliona evra. A dotičnoj konobarici isplatio je tri miliona evra. 

Engleskim tablodi su čak pisali da je u sve upletena ruska mafija koja je preko atraktivne konobarice ucenjivala Bekera, a písalo se o verziji da je Ermakova sama sebe oplodila pošto je zadržala Bekerovo seme nakon oralnog se..a. Nemac je prvo odbijao da prizna dete, koje je jako ličilo na njega.Pristao je na DNK test i na kraju priznao da je dete njegovo.

 

Žene i prevare ga dovele do bankrota

 

Beker je potom 2008. kratko bio zaručen za Alesandru Mejer Wolden, čiji je otac bio njegov menadžer .Ali, to nije potrajalo. Već sledeće godine oženio je holandsku manekenku Sarlej Kersenberg s kojom ima sina Amadeusa.

- Zašto me žene smatraju privlačnim? Nemam pojma. Nisam preterano lep, niti previše bogat, nisam Adonis, a ni muškost mi nije nešto posebno. Mislim da mi muškarci nismo stvoreni za monogamiju - rekao je jednom prilimo Boris.

Foto: printscreen/ap

Boris Beker završio u najgorem zatvoru

Žene i prevare su ga prvo dovele do bankrota zbog čega je rasprodavao sve što ima. Na aukciji su se našli trofeji i sportska oprema čija se vrednost procenjuje na 200.000 funti. Osvojio je čak 49 turnira u karijeri. Prodao je trofeje s Vimbldona, US Opena, osvojeni pehar Dejvis kupa, brojne medalje, ali i sportsku opremu među kojima su čak i znojnice i čarape. Bio je jasno koliko je velikan pao na dno. Ali, dok je prodavao čarape, sakrio je nekretnine u vrednosti od 2,5 miliona funti. Mislio je da će se izvući. Ali, otkrili su ga, završio je na sudu, a sada će zbog prevare morati u zatvor na dve i po godine.

Foto: ap photo

Boris Beker - bivši šampion najniže pao


Nije ovo prvi put da Beker ima problema sa zakonom. Sud u Minhenu ga je 2002. godine osudio na dve godine uslovno  i novčanu kaznu od 500.000 evra jer je utajio porez od 1,7 miliona evra.
Imao je i pravne probleme u Španiji zbog neplaćenih dugova u vezi s radovima na njegovoj vili na Majorci, pa sa vlasima u Švajcarskoj jer nije platio venčanje 2009.godine. 

Bio sam teniser i nisam studirao ekonomiju ili pravo. Zbog toga sam posle igračke karijere zaviso o savetnicima i menadžerima koji mi očigledno nisu davali dobre savete. Napravljeno je puno grešaka i još plaćam račune – ovako je Beker objasnio kako je upao u problem.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17