Autor: Informer.rs

03.05.2022.

14:02

Foto: Starsportphoto

Sport

VAJDA SLOMIO SRCE NOVAKOVIM NAVIJAČIMA! Trenira njegovog rivala! Otkrio koga je odbio!

Prvi teniser sveta pre nekoliko dana u Beogradu se zahvalio Vajdi na dugogodišnjoj saradnji, tada je otkrio da se Marjan umorio od putovanja, ali već ima novi posao.

Vajda posle Novaka brine o zemljaku

Postao je Vajda glavni trener sunarodniku Aleksu Molčanu i sa njim će biti u Rimu sledeće nedelje. Karol Bek će i dalje biti deo tima i putovaće na turnire, dok će slovački strateg biti glavni trener.

- Rekao sam Goranu Ivaniševiću) da ćemo trenirati zajedno u Parizu - rekao je Vajda.

Vajda je bio Novakov trener prilikom osvajanja 85 od 86 titula, zajedno su osvojili 20 grend slemova,  a istakao je da je imao i ponude od Top 10 igrača.

- Drago mi je što ću trenirati slovačkog igrača, to je bio odlučujući faktor. Imao sam mnogo ponuda posle kraja saradnje sa Novakom, ali želeo sam da pomognem slovačkom teniseru. To mi je dalo novu energiju.

Povukao je i paralelu između Đokovića i Molčana.

- On ima isti rang kao Novak kada smo počinjali.

Informer

Marjan Vajda brusi novog Novaka Đokovića

Molčan je trenutno 47. igrač planete, a prošle godine je stigao i do finala turnira u Beogradu. Ove sezone je upisao 10 pobeda uz sedam poraza.

Vajda je bio Novakov trener od 2006. do 2017. godine, a potom i od 2018. do 2022. godine. U periodu od 2013. do 2016. godine, Vajda je bio samo deo tima, pošto je Boris Beker bio glavni Đokovićev trener. Osvojio je i nagradu ATP za najboljeg trenera godine 2018. A isto tako ima priznanja i od Olimpijskog komiteta Srbije iz 2010. i 2011. godine.

Molčan ima 24 godine, nema nijednu ATP titulu u singu, a upisao je dva finala. Jedno od ta dva je igrao prošle godine u Beogradu kada je poražen od Novaka Đokovića.