Autor: Informer.rs

31.05.2022.

13:25

Foto: reuters

Sport

MRZITELJI, SAMO VI ZVIŽDITE, ĐOKOVIĆA TO "RASPALI"! Novak to radi najbolje, Amerikanac mu se divi!

Danil Medvvedev je pre nekoliko godina publici poručio da ga čine biljim kada navijaju protiv njega, a na sličan način funkcioniše i Novak Đoković. On ne čuje zvižduke sa tribina, nego podršku.

Ne može da ga slomi mržnja navijača, a to ističe i Džon Mekinro, legendarni američki teniser. Divi se Novaku Đokoviću i načinu na koji koristi zvižduke sa tribina.

Novak ne krije da bi voleo da je miljenik navijača, ali zna kako da negativnu energiju pretvori u gorivo koje ga pokreće.

- On to radi bolje od bilo koga - rekao je Mekinro.

- Na mene su zvižduci nekada uticali više negativno nego pozitivno. Sigurno da je bilo trenutaka kada me je to podstaklo, ali Novak to stalno radio, njega to "raspali". Izuzetan je igrač i osoba -  kazao je Mekinro, a prenosi Evrosport.

Informer

Džon Mekinro navija za Novaka Đokovića

- Želi da bude poštovan na istom nivou kao Nadal i Federer, to ga podstiče, ali u istu ruku je nepravedn. Novak zaslužuje da bude – i jeste – poštovan. Mislim da će im se na kraju dana više dopasti nakon što prestane da igra, što je na kraju bio slučaj i sa mnom, pretpostavljam. U to vreme, to je frustrirajuće. Neki od toga ponekad mogu biti i sami krivi, ali mislim da dosta toga nije - zaključio je Mekinro.

Meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadala igra se u utorak u 20.45, u četvrtfinalu Rolan Garosa.