Autor: Informer.rs

03.07.2022.

14:30

Foto: reuters

Sport

NEOČEKIVAN POTEZ AMERIKANCA! Navikli smo na pljuje Đokovića, a ovim potezom je sve frapirao!

Posle ove odluke Australijanaca, koji su imali možda i najrigoroznije korona mere, mnogi čekaju potez Amerike.  Pitanje je da li će Novak Đoković igrati na Ju Es openu, jer ne može da uđe u SAD pošto nije vakcinisan.

Oglasio se čak i američki novinar Ben Rotenberg, koji se zapitao da li je momenat da i SAD sklone zabranu ulaska za strance koji nisu vakcinisani. U tom slučaju Novak bi mogao da učestvuje na Ju Es openu. Neočekivan komentar Bena, s obzirom na to da smo navikli da kritikuje i provocira najboljeg srpskog tenisera,posebno kada  se radi o vakcinacija protiv korona virusa.

Rotenberg smatra da je potez Australije veliki podsticaj za nade Đokovića da će učestvovati na Australijan Openu, iako je nakon deportacije dobio tri godine zabrane ulaska u Australiju. 

Novak Đoković odmeriće snage sa 104. teniserom sveta Timom van Rajthovenom u osmini finala (oko 18.00, RTS 1, SK 1) jedinog grend slema na travi.

Duel najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i Holađanina Tima Van Rajthovena možete da gledate na RTS 1 i na Sportklub 1 kanalima. Ako pobedi Novak Đoković će u narednom kolu igrati sa boljim iz meča Janik Siner - Karlos Alkaraz.