• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2022

10:47

EKSPLODIRALE DRUŠTVENE MREŽE! Smenjen korumpirani ministar koji je ponizio Đokovića, priredio mu pakao u Melburnu, zatvorio ga u hotel za migrante...

printscreen

Tenis

EKSPLODIRALE DRUŠTVENE MREŽE! Smenjen korumpirani ministar koji je ponizio Đokovića, priredio mu pakao u Melburnu, zatvorio ga u hotel za migrante...

Podeli vest

Stigla ga je karma! Ministar za imigracije u Australiji Aleks Hok, koji je proterao Novaka Đokovića početkom godine, jer nije vakcinisan, smenjen je

Počelo je počelo... Možda nije u redu da likujemo, ali Australijanci su maltretirali i ponizili jednog od najboljih tenisera sveta ikada... Na društvenim mrežama navijači Novaka Đokovića poručuju da je Aleksa Hoka stigla karma, jer je trećem teniseru sveta ukinuo vizu po dolasku u Melburn pred početak Australijan opena i nije mu dozvolio da se takmiči.

Smenjen ministar Aleks Hok

Tačnije, Aleks Hok je zajedno sa premijerom Skorom Morisonom držao Novaka skoro dve nedelje zatvorenog u hotelu za migrante, a potom su ga deportovali. 

- Hok je bio deo mnogih kontroverzi, nekoliko puta je optužen za rasizam i korupciju. Proterao je Novaka Đokovića jer je smatrao da će negativno uticati na Australijance jer nije primio vakcinu protiv korone. Tviteraši smatraju da ga je stigla karma, jer je oterao Novaka Đokovića - prenose mediji u Australiji.

Foto: printscreen

Aleks Hok smenjen

Novak je dobio vizu za Australiju, inače ne bi ni mogao da bude u avionu za Melburn. On je imao medicinsko izuzeće od Medicinskog panela Australije, a vlasti Srbije su potvrdile da su Đokovićevi testovi pouzdani i tačni.  Ali, kada je stigao u Melburn napravili su mu pakao od života, kako bi prikupili neki politički poen pred izbore. Ukinuli su mu vizu, zatvorili u hotel za migrante, ponizili ga iako je ikona Australijan opena, koji je osvojio devet puta. Hok je poništio odluku suda da se Novaku vrati viza, jer je sve uradio kako zakon Australije nalaže. 

Advokat Novaka Đokovića, Nikolas Vud kritikovao je odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka jer je kasno objavio da je viza poništena. On je rekao da su razlozi Aleksa Houkau "potpunoj suprotnosti" sa onima koje je kao argument za oduzimanje vize naveo oficir Granične službe.

Kako je naveo Vud zvaničnik granične službe rekao da Đoković može da zarazi druge ljude jer nije vakcinisan i da mu je zato oduzeta viza. Razloge koje je izneo Ministar kao argumente za oduzimanje vize su potpuno drugačiji. Temelje se na činjenici da Novak, navodno, kao antivakser ima uticaja na javnost u Australiji.

 

 

Hok inače vodi poreklo iz Grčke! Aleksandar Džordž Hok, kako glasi puno ime australijskog ministra, postao je član tamošnjeg parlamenta 24. novembra 2007, kao član Liberalne partije, u kojoj je od 1995. godine. Te 2007, kad je postao parlamentarac, počinje i njegov politički uspon.

Postepeno je napredovao, bio  je pomoćnik ministra za imigraciju između 19. jula 2016. i 20. decembra 2017. godine. U maju 2019. imenovan je za ministra za međunarodni razvoj i pomoćnik ministra odbrane, da bi godinu dana kasnije, postao ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja. Baba i deda doskorašnjeg ministra za imigracije u Australiji, kako se navodi u njegovoj biografiji, emigrirali su iz Grčke u Australiju 1953. godine.. Hokova majka je umrla kad je imao samo 10 godina, pa je brigu o njemu preuzeo otac, navodi se u biografiji.

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija