Autor: Informer.rs

14.07.2022.

00:20

Foto: reuters

Sport

AMERIČKI SENATOR OSUO PALJBU PO BAJDENU: Đoković ne može u Ameriku, a milioni nevakcinisanih ilegalaca mogu!

Američki senator Dru Springer žestoko je isprozivao predsedika SAD Džo Bajdena zbog Novaka Đokovića.

Prema sadašnjem statusu, Novak Đoković neće moći da igra u Njujorku, jer je ulazak u zemlju dozvoljen samo strancima koji su vakcinisani. Pitanje je da li će Amerikanci do 29. avgusta, kada počinje poslednji grend slem promeniti kovid pravila.

Senator brani Novaka


- Bajden zabranjuje Novaku Đokoviću dolazak u SAD da igra na Ju Es open, ali dozvoljava milionima nevakcinisanih ilegalaca da preplave granicu. Hej Džo, šta je još jedna nevakcinisana osoba?!?! – napisao je Dru Springer na Tviteru.

Dru Springer je inače republikanac, senator iz Teksasa, član stranke bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa. Biznismen je rođen 1966. godine, aktivan je kao senator od 2021. godine.

Novak Đoković je u nedelju aa Vimbldonu došao do 21. grend slem trofeja u karijeri. Ukoliko bide mogao da igra u Njujorku imaće šansu da se poravna sa Rafaelom Nadalom koji ima 22. najveća trofeja. 

Đoković ne može u Ameriku

Zbog korona virusa, pravila u Sjedinjenih Američkih Državama su takva da nevakcinisane osobe ne mogu da uđu u zemlju, zbog čega ni učešće Đokovića u Njujorku nije sigurno, jer nije vakcinisan. Ako se pravila ne promene, srpski teniser neće biti u prilici da se bori za novi trofej.

Informer

Novak Đković nevakcinisan ne može u Ameriku

- Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem. Jedini način da uđem u Sjedinjene Američke Države je da se ukine obavezna vakcinacija kod njih, ili kako se to već zove tamo, odnosno da dobijem "izuzeće". Mislim da "izuzeće" nije realno, pa da i postoji - ne znam na čemu bi se temeljimo. Zaista ne znam, nemam odgovore na to pitanje... - kazao je Đoković posle osvajanja Vimbldona.