Autor: Informer.rs

16.07.2022.

07:09

Foto: reuters

Sport

BRITANKA UĆUTKALA LICEMERNE ZEMLJAKE: Novak se odrekao novca i trofeja da bi se borio za svoje principe!

Posle osvajanja sedmog Vimbldona i 21. grend slema u karijeri Novak Đoković ponovio je da nema nameru da se vakciniše čak i ako ne bude mogao da se takmiči na Ju Es openu. 

Korkoran istiće da je srpski teniser ostao dosledan uprkos protiscima.

- Luis Hamilton će se žaliti zbog gej prava u nekim zemljama, ali neće propustiti trku, a engleski fudbaleri će kleknuti, ali će otići u Katar. Zašto? Da bi pratili novac i trofeje. Đoković se odrekao novca i trofeja da bi se borio za svoje principe. To je uzor - rekla je Korkoran.

Informer

Novak Đoković je dosledan

-  Sve što je do mene ja sam uradio. Čekam dobre vesti i nadam se da će biti dobrih vesti, ako ne, biću ovde trenirati i igrati turnire tamo gde me puste. Neću ići ako me ne puste u Ameriku. Mnogi misle da sam forsirao put u Australiju greše, to nije bilo lepo iskustvo za mene. Neću da putujem, ako nemam dozvolu za to. Mnogi drugi su ušli bez problema sa istim papirima, deportovan sam, ali želim da se vratim. Volim Australiju, tamo imam najbolje rezultate na grend slemu, ali želim i u Ameriku. Gde god mogu da igram, neću da se bavim politikom, to me ne zanima. Imam svoje stavove, želim da biram šta je najbolje za mene, očekuje da ljudi cene moju odluku. Nije kraj ako ne odem, osećam se mlado u staroj koži i biće druge prilike - rekao je nedavno Novak Đoković. 

Informer

 

Inače, Hamilton je svojevremeno bio jedan od najglasnijih kada je trebalo da se bori za prava Afroamerikanaca nakon ubistva Džordža Flojda.

Takođe, poslednjih nedelja u centru pažnje je Svetski prvenstvo u Kataru. Spekuliše se da se gej igrači i navijači koji bi otišli u Katar na Mundijal boje za svoju bezbednost jer Katar nije zemlja tolerantna za njihovu orijentaciju.

Bonus video