Autor: Informer.rs

17.07.2022.

11:25

Foto: reuters/tanjug

Sport

I GRENEL SE OGLASIO O NOVAKU PRED JU ES OPEN: Sam sebe ponižava...

Malo je verovatno da će se Novak Đoković takmičiti u Kanadi i Americi jer nije vakcinisan, pa zbog kovid protokola ne može da uđe u pomenute države.

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel apelovao je na vlasti Amerike da puste najboljeg tenisera Srbije iakda da igra na grend slemu u Njujorku.


- Dozvolite Ðokoviću da igra na Ju-Es openu! Ju-Es sam sebe ponižava kada zabrani nastup jednom od najboljih igrača na svetu - napisao je Grenel na svom Tviter nalogu.


Prema važećim propisima koji su trenutno na snazi u SAD, nevakcinisani građani drugih država ne mogu da putuju u Ameriku.

Ju-Es open će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra. Videćemo da li će Amerikanci promeniti pravila i dozvoliti našem asu da se takmiči. S drige strane, Nole čeka dobre vesti, jer je poručio da nema nameru da se vakciniše, a  najavio je da neće verovatno igrati do kraja sezone i Završnog mastersa u Torinu ukoliko ne bude mogao da se takmiči u Njujorku.

Informer

Novak je prošle gidjne u finalu Ju Es opena poražen od Danila Medvedeva

- Nisam vakcinisan i ne planiram da uradim to, tako da jedine dobre vesti koje mogu da dobijem jesu da ukinu zabranu, te obavezne vakcinalne pasoše ili kako god to zvali kako bi ušao u SAD, ili neko izuzeće. Ne znam. Ne mislim da je izuzeće realno moguće. Ako je moguće, ne znam kakvo bi bilo, nemam mnogo odgovora na to pitanje. Radi se samo o tome hoće li ili neće ukinuti to na vreme da bih mogao da uđem u SAD - rekao je Đoković.