Autor: Informer.rs

23.07.2022.

07:42

Foto: printscreen

Sport

SVE VIŠE LJUDI UZ NOVAKA! Mogao je da priča sa kraljevskom porodicom, a ne može da igra US open? (VIDEO)

Takmičenje na Flešingu održaće se od 29. avgusta do 11. septembra, a vlasti SAD-a još nisu dozvolile Novaku da učestvuje na ovogodišnjem US Openu.

Srbinu je zabranjeno da uđe na teritoriju ove zemlje zbog zdravstvenih propisa koji brane svim nevakcinisanim osobama da putuju u SAD. Jedan od najboljih tenisera svih vremena se nada da će njegovo učešće na poslednjem Grend slemu sezone ipak biti odobren.

Na društvenim mrežama je haos, a čini se da Novak dugo nije imao veću podrčku! Mnogi smatraju da Đokoviću ne treba da se zabranjuje i uskraćuje mogućnost igranja na turnirima zbog vakcinacije, koja je inače potpuno dobrovoljna stvar.

Naime, navijači šampiona Vimbldona su na najvećem svetskom sajtu za peticije pokrenuli takvu u kojoj učestvuju svi koji žele da vide Novaka u Njujorku.

- Apsolutno nema razloga u ovoj fazi pandemije da se Đokoviću ne dopusti da igra na US Openu 2022. Vlada SAD i teniska federacija moraju da se udruže i da mu dozvole da igra. Ako nevakcinisani američki igrači imaju pravo da nastupe, Đokoviću to isto mora biti dozvoljeno, jer je legenda te igre. Teniska federacijo, omogući to - piše u obrazloženju peticije.

Jedan korisnik tvitera je postavio zanimljivo pitanje, nadovezavši se na tvit Džona Filipsa!

- Na Vimbldonu su princ Vilijam, Kejt Midlton i princ Džordž opušteno razgovarali sa Novakom. Ako je bezbedan za kraljevsku porodicu, zašto nije za Ameriku? 

- Dakle, Đokoviću nije dopušteno da igra u Australiji zato što je pretnja za zdravstveni sistem zbog neprimanja vakcine, a onda je bezbedno to što se rukuje sa kraljevskom porodicom - napisao je jedan od tviteraša iz Engleske.

Najbolji srpski teniser je na prethodnom US Openu poražen u finalu od Danila Medvedeva, dok je prethodno trijumfovao 2011, 2015. i 2018. godine.