Autor: Informer.rs

26.07.2022.

08:30

Foto: reuters

Sport

ĐOKOVIĆ JE TEK DESETI NA SVETU! Ovo je najnoviji poredak!

U ATP trci računaju se samo bodovi u okviru ove sezone. Novak Đoković je osvojio Vimbldon, ali nije dobio bodove, jer je ATP kaznio Engleze pošto su zabranili Rusima i Belorusima da igraju zbog rata u Ukrajini.

Novak deseti u ATP trci

Đoković je zbog toga na desetom mestu u ATP tci sa 1.970 bodova. Prvi je Refael Nadal sa 5,620, sledi Karlos Alkaraz sa 4.120, dok je na trećoj poziciji Stefanos Cicipas sa 3.965 bodova. Danil Medvedev kojije prvi na ATP listi, u ATP trci zauzima šestu poziciju sa 2,575 bodova.

Inače, u jednom momentu je Novak bio čak 130. u ATP trci, pošto se nije takmičio na Ausralija openu, potoim Majamiju i Indijan Velsu.

Informer

Novak Đoković, šampiona Vimbldona

Prvi na ATP listi i dalje je Danil Medvedev sa 7.775 bodova,  Aleksander Zverev je drugi sa 6,850, dok je treći Rafael Nadal sa 6.165 bodova. Četvrti je Stefanos Cicipas (5.045), slede Karlos Alkaraz (4.895), slede Kasper Rud (4.890), posle Novaka Đoković su  Andrej Rubljov (3.575), Feliks-Ože Aliasim (3.445),Janik Siner (3.185).

Ako Novak ne bude igrao na Ju Es openu, ne može da uđe u Ameriku, jer nije vakcinisan, uslediće novi pad  na ATP listi, posebno jer je naš as najavio da u tom slučaju neće igrati do Završnog mastersa.

Amerikanci su se udružili, pišu peticiju kako bi naterali vlasti da puste Novaka da igra na Ju Es openu.  Prethodnih dana, uz Novaka Đokovića su bili bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, britanska političarka Kler Foks, senator Teksasa Dru Springer, Italijanski teniser Flavio Koboli, legenda američkog "belog sporta" Džon Mekinro, bivši NFL igrač Kris Mano... Dok čeka vesti iz Amerike naš as uživa i "puni baterije". Posle Bosne i Hercegovine, Crne Gore, sada se provodi u Hratskoj.

Bonus video