Autor: Informer.rs

30.08.2022.

12:08

Foto: printscreen

Sport

BURA U BELOJ KUĆI, NOVINAR UNIŠTIO PR-a! RASKRINKANI AMERIKANCI! Bezobrazluk, Novak ne može, a nevakcinisani migranti mogu!

Najbolji teniser Srbije Novak Ðoković propustio je Ju-Es open zbog toga što mu prema američkim zakonima kao nevakcinisanom stranom državljaninu nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD.

Posle protesta u Njujorku, navijači negoduju jer Amerikanci nisu dozvolili Novaku Đokoviću da uđe u državu, o našem asu se priča i u Beloj kući.

Čak se i Amerikanci pitaju kako Novak ne može u SAD, a mogu nevakcinisani migranti. Sekretarka za medije Bele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je za Foks njuz da najboljeg srpskog tenisera  nije moguće izjednačiti sa migrantima koji ilegalno ulaze na teritoriju SAD.

- Kako je moguće da nevakcinisani migranti mogu da ulaze u ovu zemlju, a teniseri svetske klase ne mogu? - pitao je novinara Foks njuza Pitera Dusija.

Novak i migranti


- Koji teniser svetske klase - upitala je Žan-Pjer, koja se malo pravila blesava. A nakon što su je podsetii da se radi o Novaku Đokoviću, odgovorila je:

- Spisi su poverljivi po zakonu SAD, zbog toga vlada ne može da odgovara na pitanja o individualnim slučajevima i zahtevima za vizu. Radi očuvanja privatnosti, vlada takođe ne može da komentariše medicinske informacije individualnih putnika, konkretno ovog tenisera.

Karin Žan-Pjer navela je da su slučajevi migranata i Novaka Ðokovića "dve različite stvari".Novinar se nije dao, pa je pitao kako se radi o različitim stvarima.

- Neko nevakcinisan uđe u avion i vi kažete da to nije u redu. Neko uđe u Teksas ili Arizonu nevakcinisan i on može da ostane?

Informer

Novaka Đokovića nema u Njujorku

Karin Žan-Pjer je potom rekla:

- Nije tačno da stvari tako funkcionišu...Nije baš da neko može da uđe tek tako - odgovorila je portparolka Bele kuće, ali je novinar podsetio da hiljade migranata ulaze na teritoriju SAD.

Usledilo je novo objašnjenje Karin Žan-Pjer.

- Instalirali smo novu tehnologiju na granicama i postavili protokole sa Meksikom i Gvatemalom kako bismo uhvatili više trgovaca ljudima. Sproveli smo preko 3.000 hapšenja u prva tri meseca kampanje u saradnji sa regionalnim partnerima - izjavila je sekretarka za medije Bele kuće.

Najbolji teniser Srbije Novak Ðoković propustio je Ju-Es open zbog toga što mu prema američkim zakonima kao nevakcinisanom stranom državljaninu nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD.
 

Bonus video