• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2022

10:09

BEDNO! JU ES OPEN ZBOG OVOGA NIJE POMOGAO ĐOKOVIĆU! Društvene mreže bruje, sve je otkriveno! Umešan je i Federer!

Tanjug/AP

Tenis

BEDNO! JU ES OPEN ZBOG OVOGA NIJE POMOGAO ĐOKOVIĆU! Društvene mreže bruje, sve je otkriveno! Umešan je i Federer!

Podeli vest

Navijači Novaka Đokovića besni su na organizatore Ju Es opena, jer jedan od najboljih tenisera u istoriji neće biti u Njujork, a veruju da je za sve kriva Moderna

Novak Đoković se u  četvrtak zvanično povukao sa Ju Es opena pred žreb za poslednji grend slem u sezoni, jer nije mogao da uđe u Ameriku pošto nije vakcinisan, pa tako ni da igra na US openu. 

Nadali su se navijači jer su nedavno Amerikanci ublažili kovida mere, ali i dalje je strancima ulazak u Ameriku, ako nisu vakcinisani, zabranjen. 

Zbog vakcine Novak ne igra u Njujorku

Navijači su ljuti na Ju Es open jer nije tražio izuzeće za Novaka djokovića. Jedan od Novakovih fanovima ima teoriju zašto je to tako. Razlog je modrna koja je jedan od glavnih sponzora grend slema. Moderna je američka farmaceutska kompanija Moderna, proizvođač vakcine protiv kovid-19.

Foto: USA Today

Novak Đoković se neće boriti za trofej na Ju Es openu

- Moderna je poptisala višemilionski ugovor sa USTA (Američka tenisak asocijacija).Dogovor su pratili uslovi kojih USTA mora da se pridržava. Da li je jedan od uslova da ne igra Novak Đoković ove godine? - napisao je navijač našeg tenisera i tu nije stao:

 

 


- Ugovor je velika vest, a nijedan teniski medij nije pisao o tom sponzorstvu. Možete li da zamislite da generalni direktor Moderne predaje titulu na US openu nevakcinisanom igraču? Sponzorstvo Moderne i US opena je dokaz da to što Novak ne igra u Njujorku nema nikave veze sa zdravstvenim razlozima, to je dokaza da estamblišment definitivno finansira medije i tenis. 

 

 

Navijači smatraju da je u sve upleten na neki način i Rodžer Federer, kao i da se ovako ATP sveti Novaku Đokoviću.

Osveta Novaku

- Stejsi Alister je direktor "Trident8 Limited", dobija značajne dividente od ove kompanije koja je povezana sa Federerovim Lejver kupom. Nema sumnje da su US open, ATP tur, Stejsi Alister i Andrea Gaudenzi lobirali i želeli Novaka na Ju Es openu on bi bio tamo. Ovo je osveta jer je Novak osnovao PTPA, jer želi da razotkrije sve što rade. 

Foto: USA Today

Novak Đoković

S druge strane Stejsi Aliester tvrdi da US open nije mogao da traži uizteće za NOvaka Đoković
a.

- USTA je bila u regularnom kontaktu sa nekoliko odseka federalne vlade, uključujući i Odsek za bezbednost, Carinsku i pograničnu kontrolu i Stejt department. U svim slučajevima, informisani smo da Vlada SAD više nije razmatrala aplikacije za izuzeća od nacionalnog značaja. Samo izuzeće koje bi bilo zatraženo na individualnoj bazi od strane zainteresovanog lica bi bilo razmotreno od strane odgovarajućeg odseka ili vlasti, a što se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih ljudi koji nisu državljani SAD. Ova politika, koja je na snazi od oktobra 2021, razlikovala se od politike koja je bila na snazi tokom Ju-Es opena 2020. i 2021 -  navela je USTA u saopštenju

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovandeka2

pre 1 godinu

Da li to znaci da je Novak trebao da podnese individualnih zahtev, koji bi se razmatrao I mozda dobio dozvolu da udje. Mislim da ipak ne bi, jer ne bi se dozvolilo da "vakcinisani" sponzor uručuje nagradu jednom nevakcinisanom igracu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija