• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2022

10:06

BRUJI AMERIKA, OVA ŽENA JE UDARILA NA BAJDENA ZBOG ĐOKOVIĆA! Kongresmenka poslala zvaničan zahtev da Novaka puste na US open

printscreen

Tenis

BRUJI AMERIKA, OVA ŽENA JE UDARILA NA BAJDENA ZBOG ĐOKOVIĆA! Kongresmenka poslala zvaničan zahtev da Novaka puste na US open

Podeli vest

Klaudija Teni, kongresmenka iz Njujorka i kopredsedavajući član srpskog kokusa, pre nekoliko dana je najavila, a sada je i uputila pismeni zahtev državnom sekretaru Entoniju Blinkenu i drugim američkim zvaničnicima, da se Novaku Ðokoviću dozvoli nastup na US Openu pod "izuzećem od nacionalnog interesa", prenosi Srpski radio Čikago

Prošle nedelje je kompanija Sports Management u vlasnistvu Nebojse Jovanovica, uz konsultacije sa Srpsko Americkom Glasackom Alijansom (SAVA) i političkim strategom dr. Olgom Ravasi, pokrenula politicku inicijativu, kako bi se Novaku Ðokoviću dozvolilo da ucestvuje na US Openu, tj. da nesmetano doputuje u Ameriku.

U komunikaciji sa kongresmenkom Klaudijom Teni, kao i sa drugim americkim zvanicnicima, upravo je bilo reči o konsolidovanju zahteva na osnovu pravne klauzule, tj. Predsednicke Proklamacije 10294 od "nacionalnog interesa", koja dozvoljava izuzeće pojedinim stranim drzavljanima od postojećih Kovid-19 protokola, ako se to smatra americkim nacionalnim interesom.

Kongresmenka Teni uz Đokovića

Kongresmenka Teni se upravo poziva na istu klauzulu i u svom zahtevu navodi da je US Open vitalan turnir koji spaja sport i međunarodnu diplomatiju, i ima veliki ekonomski uticaj, jer donosi godisnji prihod od milijardu dolara.

Foto: reuters

Klaudija Teni i Donald Tramp

- Sprečiti Novaka Ðokovica da se takmiči na US Openu umanjuje diplomatsku i ekonomsku vrednost turnira, bez ikakvih beneficija za sigurnost i javno zdravlje - ističe se u pismu.

 

 

Kao republikanka iz savezne drzave Njujork, Klaudija Teni je već dugo pobornik ukidanja Kovid-19 protokola i mandata za vakcine i maske, smatrajuci ih ličnim i slobodnim izborom svakog pojedinca.

Ona navodi da US Open sam po sebi nema na snazi ni jedan kovid mandat za sportiste, niti za gledaoce, te da je jedina prepreka za Novakovo učešće upravo mandat donet od strane predsednika SAD Džoa Bajdena.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković čeka lepe vesti iz Amerike

Pustite Novaka da igra

Teni smatra da kovid mandat uspostavljen od strane administracije diskriminise nevakcinisane igrace koji su strani drzavljani, i kažnjava ih jer su izabrali da se ne vakcinisu ili javno iznesu svoj status, iako americki teniseri nesmetano mogu da ucestvuju nevakcinisani. Kongresmenka Teni navodi da je to dupli standard koji nema veze sa javnim zdravljem, već sa kontrolom i politikom, navodi Srpski radio Čikago.

Dru Springer, senator iz Teksasa, pre nekoliko dana je kritikovao Amerikance zbog korona protokola, jer Novak Đoković ne može da igra na Ju Es openu, a pridružili su mu se bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i senator Ron Džonson iz Viskonsina. Pokrenuta je i peticija u Americi, bore se fanovi našeg asa za mu vlasti Sjedinjenih Američkih Država dopuste da uđe u SAD.

Ju-Es open će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra. Videćemo da li će Amerikanci promeniti pravila i dozvoliti našem asu da se takmiči.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija