• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2022

00:40 >> 06:37

TRESE SE AMERIKA ZBOG ĐOKOVIĆA! Ova Amerikanka se bori za Srbina! Od 4 osobe zavisi da li će igrati u Njujorku!

Tanjug/AP

Tenis

TRESE SE AMERIKA ZBOG ĐOKOVIĆA! Ova Amerikanka se bori za Srbina! Od 4 osobe zavisi da li će igrati u Njujorku!

Podeli vest

Američka kongresmenka Klaudija Teni, članica Republikanske partije, podržala je javno Novaka Đokovića i obavestila ga da je pokrenula akciju da mu bude odobren ulazak u Sjedinjene Američke Države

Nedeljama je Novak Đoković među glavim temama u svetu tenisa, a posebno u Americi. Opet je Srbin uzburkao strasti, jer sve je više Amerikanaca koji su na njegovoj strani, žele da ga vide na Ju Es openu, da se bori da osvoji 22. grend slem u karijeri.

Novak Đoković bez problema može da igra na Ju Es openu, iako nije vakcinisan, ali zbog korona pravila ne može da uđe u Ameriku. Stranim državljanima koji nisu vakcinisani nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD-a. 

Američka kongresmenka uz Novaka

Novak Đoković ipak trenira i sprema se kao da će igrati u Njujorku, čeka lepe vesti, a prve su već stigle. Američka kongresmenka Klaudija Teni, članica Republikanske partije, podržala je javno Novaka Đokovića na Tviteru. Ona je našeg asa objavila da je preduzela konkretne korake da bi mu pomogla da nesmetano dođe u SAD i igra na Ju Es openu. 

- Napisala sam pismo državnom sekretaru u kojem sa ga pozvala da ti dozvoli da igraš na US Openu. Pokušavam da dobijem i veću podršku Kongresa. Potrudiću se da uradim sve što je moguće - napisala je kongresmenka, a poruku završila na srpskom jeziku:

- Srećno! 

 

 

Od četiri osobe sve zavisi

 

Članica Predstavničkog doma i je najvažnija funkcionerka koja je javno pružila podršku Novaku, najavivši da će stati uz njega u ovom slučaju. Novak se nada da bi u njegovom slučaju mogla da bude iskorištena "Proklamacija 10924", prema kojoj bi mogao da uđe u zemlju kao "osoba od nacionalnog interesa". Jedna od četiri osobe koja bi mogla da aminuje Novaku ulazak u Ameriku je državni sekretar Entoni Blinken, kome je kongresmenka Teni pisala. Preostale tri su predsednik Džo Bajden, sekretar za saobraćaj Pit Butidžidž i direktor državne bezbednosti Alehandro Mojokas.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se priprema za Ju Es open

Dru Springer, senator iz Teksasa, pre nekoliko dana je kritikovao Amerikance zbog korona protokola, jer Novak Đoković ne može da igra na Ju Es openu, a pridružili su mu se bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel senator Ron Džonson iz Viskonsina. Pokrenuta je i peticija u Americi, bore se fanovi našeg asa za mu vlasti Sjedinjenih Američkih Država dopuste da uđe u SAD.

Ju-Es open će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra. Videćemo da li će Amerikanci promeniti pravila i dozvoliti našem asu da se takmiči.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kikkoko

pre 1 godinu

Treba zamoliti Grenela da intervenise kod nekog od pomenutih cetvorice za Novaka. To je najbolji i najkraci put jer je on dokazani prijatelj Srbije i Srba! Verujem jedino u njega,ostalo je sve slaba vajda.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija