• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2022

08:37

SRAMOTA KOJU ĆE TEŠKO OPRATI! Novak Đoković ispada iz Top 10!

Starsportphoto

Tenis

SRAMOTA KOJU ĆE TEŠKO OPRATI! Novak Đoković ispada iz Top 10!

Podeli vest

Danas počinje Ju Es open, poslednji grend slem u sezoni, a Novak Đoković, koji ne igra u Njujorku, je na šestom mestu na ATP listi

Međutim, pošto ne može da igra u Njujorku, nije vakcinisan protiv korone, pa ne može da uđe u Ameriku, Nole će izgubiti 1200 bodova, pošto je prošle sezone poražen u finalu od Danila Medvedeva. Nažalost, sledi dramatičan pad našeg asa na ATP listi. 

Nakon što nije zaradio poene, iako je trijumfovao na Vimbldonu, sada i neigranja u Njujorku, Novaku sledi ispadanje iz Top 10. Đoković je prošle godine igrao finale, ali je poražen a pošto sada ne igra izgubiće 1.200 bodova. To znači da će Novak posle turnira u Njujorku, umesto sadašnjih 4.770 bodova imati 3.570 bodova. Prema trenutnom stanju na ATP listi, to bi bilo dovoljno za deveto mesto. Ali, ostali teniseri će igrati i možda napredovati.

Novak šesti na svetu

Osim Kaspera Ruda, koji će ga sigurno preteći Noletu prete i Ože-Alijasim, Kameron Nori, Hurbert Hurkač, Andrej Rubljov, Tejlor Fric..Svi oni, u slučaju dobrog plasmana na Flešing medouzu, mogu da se nađu ispred Novaka na ATP listi koja treba da izađe posle Ju-Es opena.
Alijasimu je potrebno da odbrani polufinale, a da bi preskočili Đokovića među četiri bi morali da se plasiraju i Rubljov i Fric, dok bi Nori i Hurkač morali da stignu bar do četvrtfinala. Igrači poput Karenja-Buste, Beretinija, Švarcmana, Bautiste-Aguta i Marina Čilića mogu da preskoče Novaka samo u slučaju da osvoje titulu u Njujorku.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković ispada iz TOP 10

Prvi na svetu i dalje je Danil Medvedev sa 6.885 bodova, Aleksander Zverev je drugi sa 5.760, dok je treći Rafael Nadal sa 5,630 bodova. Slede:  Karlos Alkaraz (5,100), Stefanos Cicipas (4.890), Novak Đoković (4.770),  Kasper Rud (4.695), osmi na ATP listi je  Feliks-Ože Aliasim (3.625), deveti je Kameron Nori (3.415), dok je Hubert Hurkač deseti (3,355).

Đoković ispada iz TOP 10

Što se tiče srpskih tenisera Miomir Kecmanović je  36. na svetu sa 1.245 bodova, Filip Krajinović je  44. na svetu (1.010. bodova), Laslo Đere je napredovao za 25 mesta i sada je 64. sa 747 bodova, dok je Dušan Lajović 88, ima 606 bodova

Novak Đoković je poručio da, ako ne bude igrao u Njujorku, neće se vraćati na teren do kraja sezonu, Završnog mastersa u Toronu, pa možemo samo da se nadamo da neće ispati iz TOP 20.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Poslednji put je Novak Đoković bio ovako nisko rangiran na ATP listi 13. avgusta 2018. godine kada je bio na 10. poziciji. Podsećamo, već 8. oktobra 2018. se vratio na treće mesto, pošto je nakon problema sa povredom lakta te godine bio šesti, pa deseti na ATP listi, čak i ispao iz TOP 10. U jednom momentu je bio 22, 28.maja 2018. Međutim, posle osvajanja Vimbldona, Sinsinatija, Ju Es opena i Šangaja, Nole se 5. novembra vratio na tron.  Ako mu budu dozvolili da igra na Ju Es opena, svašta može da se desi do kraja godine.

Mada, Novaka Đokovića i ne zanima poredak na ATP listi.

- Mene to više ne zanima. Sada me samo zanimaju Grend slemovi - kazao je Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija