Autor: Informer.rs

16.09.2022.

09:14

Foto: ap photo

Sport

BOŽE, ČUVAJ KRALJA! Naslovna strana koja je rasplakala sve Federerove navijače! (FOTO)

Opraštaju se od Rodžera Federera navijači, legende tenisa, sportisti, rivali, svetski mediji, a posebno je pažnju privukao "LEkip“.

Na naslovnoj strani je Federer u beloj opremi u kojoj je igrao na Vimbldonu koji je osvojio čak osam puta u karijeri. Uz fotografiju Federera je i poruka na engleskom iako se list izdaje u Francuskoj "God save the King“  - "Bože, čuvaj kralja“.

Rodžera Federer će u penziju ispratiti najveći rivali Novak Đoković, Endija Marija, Rafaela Nadala i Federera. U karijeri je Federer osvojio 103 trofeja, od toga 20 grend slemova, a na prvom mestu planete je bio 310 sedmica. 

- Ovo će biti poslednji turnir na kojem ću igrati - napisao je u oproštajnom pismu javnosti legendarni Švajcarac.

- Prethodne tri godine su mi donele brojne izazove sa povredama i operacijama. Radio sam naporno da bih se vratio u punu takmičarksu formu. Isto tako, znam da moje telo ima svoj limite i poruka koju mi je slalo u poslednje vreme bila je više ngo jasna. Imam 41 godinu i odigrao sam više od 1500 mečeva za 24 godine karijere. Tenis mi je uzvratio velikodušnije nego što sam ikada sanjao, i sada moram da priznam da je vreme da završim moju takmičarsku karijeru.Lejver kup sledeće nedelje će biti moj poslednji ATP događaj u karijeri.. Igraću još tenisa u budućnosti, ali to neće biti grend slemovi i profesionalni ATP turniri.

Bonus video