Autor: Informer.rs

16.09.2022.

11:57

Foto: Tanjug

Sport

SVAĐA NAVIJAČA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Zašto Novak ćuti?

Brojni sportisti i teniseri se opraštaju od Federera, javila se Serejan Vilijams, potom i Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, a na društvenim mrežama fanovima švajcarskog tenisera zasmetalo je što se Novak Đoković još nije oglasio. 

Usledila je i rasprava na tviteru. Zašto se Novak nije javio? Bilo je onih koji su podsetili i da se niko nije oglasio sa dve reči podrške kada je Novaku bilo najteže u pritvoru u Australiji

- Kad Đoković osvoji 20. Grend slem, Nadal napiše čestitku dužu od Ilijade ili Odiseje, Federer čestita. Kad se Federer penzioniše, Nadal napiše čestitku dužu od Rata i mira. Đoković se ne oglasi - jedan je od komentara.

Pojedini su primetili da Novak reaguje pozitivno na objave drugih, pitaju se da li sprema nešto posebno za Rodžera.

Rodžera Federer će u penziju ispratiti najveći rivali Novak Đoković, Endija Marija, Rafaela Nadala i Federera.

Ovo će biti poslednji turnir na kojem ću igrati - napisao je u oproštajnom pismu javnosti legendarni Švajcarac.

- Prethodne tri godine su mi donele brojne izazove sa povredama i operacijama. Radio sam naporno da bih se vratio u punu takmičarksu formu. Isto tako, znam da moje telo ima svoj limite i poruka koju mi je slalo u poslednje vreme bila je više ngo jasna. Imam 41 godinu i odigrao sam više od 1500 mečeva za 24 godine karijere. Tenis mi je uzvratio velikodušnije nego što sam ikada sanjao, i sada moram da priznam da je vreme da završim moju takmičarsku karijeru.Lejver kup sledeće nedelje će biti moj poslednji ATP događaj u karijeri.. Igraću još tenisa u budućnosti, ali to neće biti grend slemovi i profesionalni ATP turniri.

Bonus video