Autor: Informer.rs

03.10.2022.

07:35

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAK NAPADA RODŽERA! Srbin "proganja" Federera, kreće po još jedan rekord Švajcarca!

Novak Đoković je osvajanjem turnira iz serije 250 u Tel Avivu ostao u trci da osvoji po jedan turnir iz svakog takmičarskog ranga! On je već osvojio jedan masters 1000 turnir u Rimu, kao i grend slem trofej na Vimbldonu.

Sada ima i "250" poosle pobede u Tel Avivu, a nedostaju po turnir iz serije 500 i Završni masters. Turnir u Astani pripada kategoriji 500 i tamo Novaka čeka paklena konkurencija. Učestvuju prvi teniser sveta Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Feliks Ože Alijasim... Inače, Nole je pobedom u Londonu obezbedio Završni masters, samo do Torina mora da ostane među 20 najboljih u ATP trci.

Informer

 

Ukoliko Novak osvoji turnir u Kazahstanu, on će praktično definitivno obezbediti mesto na Završnom. Ako pobedi u Astani i potom Torinu došao bi do još jednog rekorda koji je do sada držao samo Federer. 

Švajcarac, koji se nedavno oprostio od profesionalnog tenisa, uspeo je 2010. godine u tom neverovatnom poduhvatu. Osvojio je tada Australijan open, i Završni masters u Londonu. U masters 1000 seriji je podigao trofej u Sinsinatiju, u kategoriji 500 je osvojio Bazel, dok je u Stokholmu trijumfovao na "250-ici".

Informer

 

Iako Nole ove sezone nije igrao na Australijan openu, potom Majamiju, Indijan Vesu, Sinsijantiju, mastersu u Kanadi, Ju Es openu, ne mogu da ga zaustave u obaranju rekorda.

Bonus video