• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2022

23:00

NOVAK ODUVAO ČILIĆA, A POSLE FINALA ŠOU! Izraelski novinar ga raspametio! ČUO OVO I PUKAO OD SMEHA!

REUTERS/Nir Elias

Tenis

NOVAK ODUVAO ČILIĆA, A POSLE FINALA ŠOU! Izraelski novinar ga raspametio! ČUO OVO I PUKAO OD SMEHA!

Podeli vest

Novak Đoković je pobedio Marina Čilića i osvojio turnir u Tel Avivu, a po završetku finala uživao je i na konferenciji za štampu.

Pošto je Đoković pobedio Marina Čilića u finalu turnira u Tel Avivu, i posle kraćeg obraćanja na samom terenu (uz "Šalom, ma nišma" upućeno publici - odnosno, "Mir s vama, kako ste?"), Nole je odgovarao na pitanja novinara.

Uvodno je bilo jedno od onih uobičajenih, šta mu se to svidelo tokom nedelju dana u Tel Avivu (istakao je da mu je prijao odnos ljudi prema njemu i njegovom timu, od sletanja na aerodom, do osvajana trofeja), a potom je usledilo nešto neočekivano.

Foto: AP/Photo

Jedan Izraelac se na konferenciji za štampu predstavio kao autor teniskih emisija na internetu, ali i priznao:

- Ja sam ujedno i predsednik tvog kluba navijača ovde u Izraelu, ima nas oko 300 a siguran sam da si sada značajno uvećao svoju bazu fanova kod nas. Biće nam sada mnogo lakše na internet forumima, u debatama!

Novak Đoković je prasnuo u smeh, oduševljen iskrenošću, a onda saslušao pitanje pomenutog novinara/navijača, i na njega najduže odgovorio na celoj konferenciji.

Pitanje je glasilo "kako uspeva da i u napetim trenucima bude potpuno fokusiran, a tako i mnogim drugima bude inspiracija".

Foto: reuters

A Novak je odgovorio ovako:

- Hvala najpre za podršku i hvala celoj navijačkoj bazi u Izraelu, stvarno cenim vašu ljubav i podršku, ne samo sada nego i svih ovih godina. A pitanje... Znate, Mi smo svi različiti. Ja sam pronašao ono što uspeva kod mene, jer sam konstantno i tragao za unapređivanjem sebe. Ne samo fizičkim, već i psihički i emotivno. Jer... Svaka godina je drugačija. Drugačije su okolnosti u privatnom životu, u okruženju, tu su i promene koje svi doživljavamo, a koje utiču na vaš mozak, na mentalitet, na način na koji igrate sport. Konstantno uvodim inovacije kod sebe, pa se ta "formula za uspeh", ta dnevna rutina, menja na dnevnoj bazi. Postoje stvari koje volim da radim, usled kojih sam spokojan, uravnoteženiji, što je ujedno i priprema za meč. Jer, priprema za tenis jeste i analiza rivala, ali i pripremanje sebe, mentalno, u smislu da ste fokusirani, dovoljno posvećeni... Po meni je tje polovina obavljenog posla. Veoma verujem u prevenciju i pripremu, mislim da je to super-važno, pa je svaki trenutak koji provedete van terena (i kako ga provedete) važan za ono kakav ćete biti na terenu, kako ćete se nositi sa pritiskom. Nema jednog "tajnog sastojka" za uspeh, već je u pitanju kombinacija nekoliko elimenata. Zato je veoma važno za svakog profesionalnog sportistu da ima otvoren um, da uči o sebi i okruži se dobrim ljudima. A i da konstantno traga za načinima da se unapred. Tada se lepe stvari dešavaju - istakao je Novak Đoković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija