Autor: Informer.rs

11.10.2022.

06:52

Foto: reuters

Sport

NEPRAVDA! Pogledajte koliko bi Đoković imao bodova da ga nisu sramno pokrali!

Novak Đoković je i dalje sedmi na svetu, sada ima 4.320 bodova i sve je bliži Aleksanderu Zverevu koji ima 5.040 bodova na šestoj poziciji

Prvi je Karlos Alkaraz, a i dalje boli nepravda naneta ove godine Novaku Đoković. Naš as nije mogao da igra na dva grend slema jer se nije vakcinisao - Australijan openu i US openu, a  branio je 2.000 bodova u Melburnu, a 1.200 u Njujorku. Propustio je Indijan Vels, Majami, Montreal i Sinsinati, pobedio je na Vimbldonu, ali su mu svejedno oduzeli 2.000 bodova, iako je osvojio titulu, zbog bizarne odluke ATP-a da kazni Vimbldon što nije dozvolio Rusima i Belorusima da igraju.

Informer

Novak Đoković, šampion Astane

Da svega ovoga nije bilo, Đoković bi verovatno i sada bio na tronu. Samo oduzetim bodovima, Novak bi imao 9.520 bodova i bio bi ubedljivo prvi na ATP listi. U svakom slučaju, ne mora da bude prvi da bi svima pokazao da je trenutno najbolji. Kada izađe na teren sve se vidi. Igra tamo gde mu je dozvoljeno i domonira sa 35 godina, dok 15 godina mlađe kolege, koje bi trebalo da "grizu" ne mogu da dođu ni do polufinala. 

Informer

 

S druge strane, Nole je osigurao i matematički mesto na završnom Mastersu u Torinu.Bilo mu je neophodno da, posle osvajanja Vimnldona, bude među 20 na ATP trci. Posle trijumfa u Astani Novak je na toj listi na 10. mestu i više ne postoje ni matematičke šanse da ispadne iz top 20.

Do kraja godine Novak planira da igra na Mastersu u Parizu i završnom Mastersu u Torinu. U Parizu brani titulu i 1.000 bodova, a u Londonu 600 bodova. Godinu bi mogao da završio na 5. mestu.

Bonus video