• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2022

09:24

KLJUČA, SRAMNI UDARI NA NOVAKA IZ AUSTRALIJE! Hajka je počela, opozicija proziva Srbina!

Reuters

Tenis

KLJUČA, SRAMNI UDARI NA NOVAKA IZ AUSTRALIJE! Hajka je počela, opozicija proziva Srbina!

Podeli vest

Prvo se javila bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije i opozicioni poslanik, Keren Endrjus i tražila da se ne dozvoli Novaku Đokoviću ulazak u Australiju, a sada je javio i Den Tehan, još jedan od opozicionih političara u Australiji

Novak Đoković je pre nekoliko dana potvrdio da čeka da Australijanci ukinu njegovu zabranu i da traži vizu, jer želi da igra u Melburnu, a to je bio znak da krene hajka tamošnjih političara na Srbina. Kako će tek biti početkom godine, kada da Australijanci pljuju ovako tri meseca pre početka grend slema.

Opet ne daju Novaku da igra u Melburnu

Deluje da danm seldi još jedan sramna drama do početka Australijan opena. Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu. Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Ðoković je rekao da se nada "pozitivnim vestima" povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu. 

- Kao ljubitelj tenisa, voleo bih da ga vidim ovde… Ali najvažnija stvar ovde je da zaštitimo integritet imigracionog sistema. Pravila dolaska u Austraiju su se promenila, više ne morate da budete vakcinisani - kazao je Tehan i nije se na tome zaustavio: 

- Ako odluče da on može da dođe, moraju da urade to i da  donesu odluku na način da se zaštiti naš imigracioni sistem.

Želimo Novaka u Melburnu

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, pre nekoliko dana je obradovao sve navijače Novaka Đokovića lepim vestima.

- Znam da bi on voleo da se vrati na Australijan open. On je devetostruki šampiona i naravno da uvek želimo najbolje igrače da se ovde takmiče. To je stvar između njega i relevantnih federalnih vlasti- poručio je Tajli.

Tehan nema ništa protiv toga što je jedan od najboljih tenisera ikada deportovan. 

- Bila je to prava odluka jer je bilo potrebno zadovoljiti neke uslove da bi mogao da uđe u zemlju.

Novak Đoković je nedavno otvoreno rekao da želi da igra u Melburnu. 

- Iskusio sam nešto što nisam nikada pre u svom životu u Australiji. Posle Australije nekoliko meseci su bili izazovni za mene emocionalno jer je bilo mnogo različitih faktora. Naravno da je povratak na teren nakon svega što je bilo u Australiji bio drugačiji osećaj, ne preterano prijatan, ali sada ne osećam tragove toga. Čekam vesti oko moje zabrane i da je ukinu zbog svih dešavanja iz ove godine. Čim se to sredi, moraću da apliciram za vizu. Želim i hoću da idem i da igram tamo 2023. godine - kazao je Novak.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 1 godinu

Da sam na Novakovom mestu nikada ne bih pomislio a kamoli otišao među ove divljake. Ne zaslužuju da uživaju u Novakovom tenisu i svemu što prati njegove mečeve. A ova moronka samo pokušava da zataška kriminalno ponašanje i njeno i ostalih oko nje. Ne dozvoliti takvima da prilaze kameri isuviše zagađuju prostor u kome su

MiroslavBB

pre 1 godinu

Novak, budi COVJEK i reci im OTVORENO - NE dolazim u Australiju!! Tako ces SPASITI na DESET-ine srpskih porodica koje ovdje 'zive' i postediti nas, jos jednom, NEvidjene BLAMAZE???!!! Australija, danas, NIJE ni SJENA one drzave od prije 10-ak godina ... ZASTO da im dozvolis da 'lijece svoje KOMPLEKSE' na tebi i srpskom narodu??!! To vise NEMA veze sa SPORTOM???!!!

Vuk07

pre 1 godinu

Nema od toga nista Novak sigurno ne ide na A.Openu. To se vidi odma cim se kaže da hoce da ide svi ustali protiv su da ulazi u Australiji do 25 god. Prema tome. To ti dodje kao stavio si tiganj na vatru a riba u vodi

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija