• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2022

09:17

VELEOBRT, ISPLIVALE NOVE INFORMACIJE O NOVAKU! Ministru maca pojela jezik, ali direktor Australijan opena je razvezao jezik!

Tanjug/AP

Tenis

VELEOBRT, ISPLIVALE NOVE INFORMACIJE O NOVAKU! Ministru maca pojela jezik, ali direktor Australijan opena je razvezao jezik!

Podeli vest

Direktor Australijan opena Kreg Tajli nagovestio je da bi Novak Đoković mogao da igra u Melburnu početkom 2023. godine

Novak Đoković je početkom godine prošao torturu u Australiji jer nije primio vakcinu protiv korone. Nole je pre dolaska u Melburn dobio medicinsko izuzeće, ali kada je stigao Australijanci su se predomislili. Uzeli su mu vizu, držali ga zatvorenog nekoliko dana u hotelu užasa sa migrantima, a na kraju posle desetak dana ponižavanja i maltretiranja zabranjeno mu je da učestvuje na Australijan openu, deportovan je i zabranjeno mu je da uđe u Australiju tri godine. 

Novaka su tada političari iskoristili za svoju kampanju pred izbore. Ali, nije im se isplatilo. Australija je ipak dobila novo rukovodstvo, koje je navodno spremno da Novaku da zeleno svetlo da se vrati u Australiju.

Novak ide u Melburn

Iako je prethodna vlast Novaku zabranila da se vrati naredne tri godine to može da se promeni ukoliko ministar za imigraciju Australije pristane na izuzeće. Pošto je Aleks Hok, ministar koji je deportovao Novaka smenjen, postoji velika šansa da novi ministar Endrju Džajs omogući Novaku da se naredne godine takmiči na prvom grend slemu u sezoni.

Ministar je takođe kontaktiran da povodom pitanja da li će pustiti Đokovića u Australiju, ali nije želeo da komentariše to.

Ministar ćuti

Ipak, direktor Australijan opena Kreg Tajli nije bio toliko zakopčan što se Novaka tiče. On je u Melburnu bio na biznis ručku, gde su ga ispitivali i novinari, a tom prilikom je rekao da su na dobrom putu da najbolji igrači sveta igraju u Australiji.

Foto: Tanjug/AP

 

- Na dobrom smo putu da se vrate svi vrhunski igrači. Sada smo u drugačijoj situaciji nego pre devet meseci, mislim da je sasvim  drugačije okruženje sa ljudima koji slobodno putuju širom sveta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovde u januaru.

Đoković se poslednji put oglašavao oko australije u maju tokom Rolan Garosa.

Foto: Tanjug/AP

 

- Da čuo sam vesti da se promenila vlast u Australiji. Ali, ne znam ništa o tome da li će mi viza biti vraćena ili će mi biti dozvoljeno da se vratim u Australiju.

 

Bonus video

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Braco

pre 1 godinu

Da sam na Novakovom mjestu na Australian i US Open nikada ne bih vise otisao. Jer sta su bolji drugi teniseri koji nisu bili vakcinisani a ucestvovali su na tim turnirima.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija