• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2022

05:29

BOMBAAAAAA! Australijanci tvrde: Novak može da igra na Australijan openu!

Tenis

BOMBAAAAAA! Australijanci tvrde: Novak može da igra na Australijan openu!

Podeli vest

Novaku Đokoviću će biti poništena trogodišnja zabrana ulaska u Australiju i imaće pravo da igra na predstojećem izdanju Australijan opena, objavio je "Herald Sun"

Australijsi mediji tvrde da će Novak Đoković početkom 2023. godine imati šansu da osvoji  10. titulu na prvom grend slemu sezone i da se izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula, pošto sada ima 21, jednu manje od Španca.

Novak igra u Australiji

Đoković početkom 2022. godine nije učestvovao na Australijan Openu, iako je dobio vizu na osnovu medicinskog izuzeća. Australiajnci su mu vizu ukinuli po dolasku u Melburn. Posle golgote koja je trajala desetak dana, nakon što su ga držali zatvorenog u hotelu za migrante, suđenja... Srbin je na kraju deportovan iz Australije.

 

 

Foto: ap photo

 

Pošto je deportovan  postojala je opasnost da mu federalna vlada ne dozvoli da se pojavi naredne tri godine, što ima pravo po zakonu. Ali kako stvari stoje, Australijanci su shvatili da su pogrešili, pokajali su se i našem asu biće dozvoljeno da se nadmeće za 10. pehar, 22. na gren slemovima, koliko ih trenutno ima rekorder Rafael Nadal.

Još ništa nije zvanično, ali prema tvrdnjama tamošnjih medijapotvrda od strane vlasti bi trebalo da usledi u narednim danima.

 

Foto: pexels/rojters

 

Novaku Đokoviću zbog vakcinalnog statusa nije dozvoljeno da igra ni ove godine na US Openu, dok je mogao da se takmiči na Vimbldonu, koji je osvojio, i  na Rolan Garosu.

Prema tvrdnjama pomenutog Harald Sun-a  Đokovićevi advokati nisu podneli nikakve žalbene dokumente, ali pomenuti portal tvrdi da je ipak doneta odluka da se njegova zabrana poništi.

Inače, imigracioni ministar Aleks Hok je posle drugogo suđenja ukinuo vizu Novaku Đokoviću uz obrazloženje da bi njegovo prisustvo u Australiji, s obzirom na to da nije vakcinisan protiv korone, moglo da predstavlja bezbednosni rizik po australijsko društvo.

- Jake granice Australije su nas držale bezbednim tokom pandemije, što je rezultiralo jednom od najnižih stopa smrtnosti, najboljih ekonomskih oporavaka i najviših stopa vakcinacija u svetu. Zaštita jakih granica je fundamentalna za bezbednost socijalnog jedinstva Australije, koja nastavlja da jača, uprkos pandemiji. Australijanci su se mnogo žrtvovali da bi došli do ove tačke i Vlada Skota Morisona je posvećena zaštiti te pozicije, kao što narod Australije i očekuje - govorio  je Hok.

 

Bonus video

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MiroslavBB

pre 1 godinu

NIKAD vise u Australiju, Novak - NI kao TURISTA???!!! Za 'ono' sto su ti uradili treba da ti plate ODSTETU NAJmanje 100 miliona evra i da se drzava javno IZVINE!!! SVE drugo za mene bi bilo NEprihvatljivo a tebi neka je sa SRECOM ako se, ipak, odlucis ... Sjecanja su, jos uvijek, vrlo 'svjeza' - SVE je to uradjeno 'ciljano' - NISTA se 'slucajno' desava ...

Cuki Nikolić

pre 1 godinu

Predaja nije opcija?Duboko udahnuti, boriti se i pobediti?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija