• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2022

09:21

ĐOKOVIĆ TRPEO TORTURU, ALI POSLAO JASNU PORUKU AUSTRALIJANCIMA! Želim i hoću da igram 2023.

pexels/tanjug/rojters

Tenis

ĐOKOVIĆ TRPEO TORTURU, ALI POSLAO JASNU PORUKU AUSTRALIJANCIMA! Želim i hoću da igram 2023.

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković nema dilemu, želi da igra na Australijan openu 2023. godine

Naš as je januaru deportovan iz Australije, jer nije vakcinisan, pa su mu uknuli vizu, a tada je dobio zabranu ulaska u zemlju od tri godine.

Stvari od ipak značajno promenile. Izgleda da će srpski igrač moći da zaigra na grend slemu u Melburnu. Posle pobede protiv Kristijana Garina na turniru u Astani, Novak je otvoreno  pričao o Australijan openu.

- Čekam vesti oko moje zabrane i da je ukinu zbog svih dešavanja iz ove godine. Čim se to sredi, moraću da apliciram za vizu. Želim i hoću da idem i da igram tamo 2023. godine - rekao je Đoković.

Novak igra u Melburnu

Đoković je početkom godine prošao torturu u Australiji jer nije primio vakcinu protiv korone. Pre dolaska u Melburn dobio medicinsko izuzeće, ali kada je stigao, Australijanci su se predomislili. Uzeli su mu vizu, držali ga zatvorenog nekoliko dana u hotelu sa migrantima, a na kraju posle desetak dana ponižavanja, suđenja i maltretiranja zabranjeno mu je da učestvuje na Australijan openu, deportovan je i zabranjeno mu je da uđe u Australiju tri godine.

 

Foto: pexels/tanjug/rojters

Novak Đoković hoće da igra u Australiji

Australija je ipak dobila novo rukovodstvo, koje je navodno spremno da Novaku da zeleno svetlo da se vrati u Australiju. Iako je prethodna vlast Novaku zabranila da se vrati naredne tri godine to može da se promeni ukoliko ministar za imigraciju Australije pristane na izuzeće. Pošto je Aleks Hok, ministar koji je deportovao Novaka smenjen, postoji velika šansa da novi ministar Endrju Džajs omogući Novaku da se naredne godine takmiči na prvom grend slemu u sezoni. Ministar je takođe kontaktiran da povodom pitanja da li će pustiti Đokovića u Australiju, ali nije želeo da komentariše to.

Australijanci žele Đokovića

S druge strane, direktor Australijan opena Kreg Tajli nije bio toliko zakopčan što se Novaka tiče. On je u Melburnu bio na biznis ručku, gde su ga ispitivali i novinari, a tom prilikom je rekao da su na dobrom putu da najbolji igrači sveta igraju u Australiji.

- Na dobrom smo putu da se vrate svi vrhunski igrači. Sada smo u drugačijoj situaciji nego pre devet meseci, mislim da je sasvim  drugačije okruženje sa ljudima koji slobodno putuju širom sveta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovde u januaru.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MiroslavBB

pre 1 godinu

Novak, PONOVIT cu, jos jednom - samo uz ODSTETU od 100 miliona evra, i javno IZVINJENJE drzave Australije, ja bih igrao PONOVO u Australiji???!!! SVE drugo bi, za mene, bile NEprihvatljive opcije!!! NE znam zasto SRLJAS, Novak???!!! Na dan kada si avionom DOLAZIO u Australiju, a avion je jos bio u zraku, tadasnji premijer Australije je rekao DA CES BITI VRACEN NAZAD TAMO ODAKLE SI DOSAO???? Dakle, avion jos NIJE bio NI sletio u Australiju a ti 'ZLIKOVCI' su vec znali sta se sprema???!!! Kome ti vise, NOVAK, treba da se DOKAZUJES??? 22:21:20 je REALAN odnos SVEGA sto se desavalo u TENISU u posljednih 10-15 godina ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija