Autor: Informer.rs

06.11.2022.

07:51

Foto: Tanjug/AP

Sport

ĐOKOVIĆ BESNEO, URLAO, SVAĐAO SE SA NAVIJAČIMA: Publika je bila uz Cicipasa, imao sam "žutu minutu"!

U nedelju od 15 časova Novak Đoković će protiv Holgera Runea imati šansu da osvoji novi trofej u Parizu, sedmi u karijeri.

Novak bio besan 

Meč sa Cicipasom i polufinalu bio je iscrpljujući i fizički i mentalno. Srpski teniser bio je posebno nervozan, pa s  u nekoliko navrata i svađao sa navijačima. U jednom momentu se okrenuo ka mestu gde su se ljudi iz njegovog štaba i uputio rafal psovki. Publika u dvorani Bersi pomogla je mnogo Grku.

- Videli ste koliko ga je publika podržala u drugom setu. On je to tražio od nje i dobio i tek krajem trećeg seta je bila malo izjednačenija u pristupu prema obojici. Sve do tada je bila na njegovoj strani i moram da kažem da je dosta doprinela ovakvom toku meča. Ako ceo stadion kliče tvoje ime i diže te to naravno menja atmosferu na terenu, menja inicijativu gde on dobija krila, a ja odigravam loš gem i činim nekoliko grešaka na 2:2 u drugom setu. Posle toga je on definitivno podigao nivo svoje igre i bilo je poprilično izjednačeno do kraja.

Tokom jednog dela meča izgubio je koncentraciju! 

- Nije bilo lako fizički izdržati ovaj meč, pogotovo posle 2:2 u trećem setu u kome sam osetio "žutu minutu", ako tako mogu da kažem - kazao je Novak posle meča i dodao da je i pored svega uspeo da ostane u meču:

Informer

 

Najbolji kada je najteže

Uspevao sam da držim priključak sa njim iako je on imao prednost prvog servisa u setu. Imao sam mnogo šansi i početkom drugog, pa početkom trećeg seta, kao i taj neverovatan poen na brejk loptu na 4:4 kada promašujem forhend i bukvalno ostajem bez daha posle tog dugačkog poena. Bez obzira na sve to, igrali smo veoma uzbudljiv meč i tenis. Gurali smo jedan drugog do krajnjih granica, uz veliko učešće i podršku publike.

Đoković prelomio meč kada je bilo najteže, u taj-brejku seta odluke. Pokazao je još jednom koliko je mentalno jak.

Informer

 

- Posle svega toga bilo je neophodno učiniti nešto da se ovaj meč prelomi u poslednjem momentu, uz poslednje udarce. Ko god da je pobedio u takvoj situaciji bilo bi potpuno zasluženo. Ponosan sam što sam učestvovao u ovakvom meču. Igrao sam protiv jednog od najboljih na svetu u završnici ovakvog turnira. Mogao sam ranije da pobedim ovaj meč, ali, eto, suđeno je da ovako bude, a time možda i slađe i bolje - dodao je šestostruki šampion Pariza.

Bonus video