• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2022

07:00

OGROMAN TALENAT SA KRATKIM FITILJOM! Novakov protivnik je kratko profesionalac, A VEĆ IMA DVA VELIKA SKANDALA, URADIO JE NEŠTO ŠTO NIKO NIJE USPEO!

REUTERS/Christian Hartmann

Tenis

OGROMAN TALENAT SA KRATKIM FITILJOM! Novakov protivnik je kratko profesionalac, A VEĆ IMA DVA VELIKA SKANDALA, URADIO JE NEŠTO ŠTO NIKO NIJE USPEO!

Podeli vest

Novak Đoković od 15.00 igra finale turnira u Parizu protiv Holgera Runea

Mladi danski teniser Holger Rune (19) igra svoje prvo Masters finale protiv Novaka Đokovića.

Danac ima sjajnu sezonu iza sebe, a zaključiće je obračunom sa  jednim od najboljih igrača u istoriji "belog sporta".

MOLIO NOVAKA DA TRENIRAJU ZAJEDNO

Ne tako davno pre, samo godinu dana, Rune je preko Instagram kontaktirao tadašnjeg prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Velika želja danskog tenisera je bila da trenira sa Novakom, a Srbin mu je želju ispunio. Oni su trenirali zajedno u Monte Karlu.

 

 

On je prvi teniser sveta, ovo je velika stvar. Da budem iskren, pisao sam mu preko Instagrama, kada sam video da neće igrati u Majamiju. Odgovorio mi je - otkrio je tada Rune.

Njih dvojica su zatim imali priliku da igraju jedan protiv drugo u prvom kolu US Opena, a tada je Rune čak i "otkinuo" jedan set Novaku.

ZANIMLJIVA FOTOGRAFIJA SA NOVAKOM

Rune je više puta isticao kako su njegovi teniski uzori Rafael Nadal i Rodžer Federer, ali ipak više uspomena ima sa Novakom.

Sa Đokovićem je trenirao u Monte Karlu, protiv njega je odigrao prvi grend slem meč na US Openu,a sada je putem društvenih mreža objavio zanimljivu fotografiju.

Reč je fotografiji iz detinjstva na kojoj su on i Novak Đoković, a sada će upravo protiv njega imati priliku da igra finale Mastersa.

Foto: printscreen instagram

Novak se verovatno te fotografije i ne seća, Holger je tada bio samo jedan od mnogih koji su se fotografisali s njim, ipak Rune sada ima priliku da se takmiči protiv njega na velikoj sceni

ODIGRAO DVA MEČA U DVE RAZLIČITE DRŽAVE ZA JEDAN DAN

Rune je ove godine uradio nešto što je delovalo kao nemoguće, naime on je odigrao dva meča u dve države u jednom danu.

Rune je u aprilu igrao finale  čelendžer turnira u San Remu, nakon pobede, seo je u kola i vozio do Monte Karla.

Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Nakon 50 minuta putovanja, čim je stigao u kneževinu igra je kvalifikacioni meč za Masters u Monte Karlu i savladao  Radua Albota.

Ovakav primer u tenisu do sada nije viđen, a danski teniser je dokaza da  je sve moguće.

KRATKA KARIJERA, ALI VEĆ DVA SKANDALA

Holger Rune je profesionalac tek dve godine, osim pobede protiv ozbiljnih igrača, on je već imao dva skandala na terenu.

Na jednom čelendžeru u Italiji prošle godine za vreme meča Tomasom Martinom, Rune je žestoko izvređao svog protivnika.

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badia

- Igraš kao p*derčina, p*čkice od igrača - vikao je tada on na terenu.

Rune je nakon meča vidio komentare i shvatio šta je uradio, pa je pokušao da se opravda.

 

 

- Mlad sam i moram da učim. To mi ne omogućava da kažem takvu glupost. Shvatio sam lekciju, i potpuno je fer što me ljudi kritikuju. Zaista mi je žao i nadam se da će svi prihvatiti moje izvinjenje - rekao je tada on.

Drugi skandal desio se na Rolan Garos gde je Rune dogurao do četvrtfinala, što se može za sada nazvati jednim od najvećih uspeha karijere.

U četvrtfinalu je izgubio od Norvežanina  Kaspera Ruda, a nakon meča ga je optužio da je vikao na njega u svlačionici.

Ipak, mnogo veći incident se desio za vreme meča, kada je Rune vikao na svoju majku.

Idi ako ne možeš da mi pomogneš... Odlazi - govorio je on.

U PARIZU POBEDIO ČETIRI IGRAČA IZ TOP 10

On je ove godine ostvario osam pobeda protiv igrača iz TOP 10, a od toga, polovina se desila, upravo sada na Mastersu u Parizu.

Prvo je pao 10. teniser sveat Hubert Hurkač, da bi potom pobedio devetog na listi, Andreja Rubljova, onda je usledio trijumf nad prvim igračem planete Karlos Alkarazom, a polufinalu je porazio sedmog na ATP listi Feliksa Ožea Alijasima.

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Od tenisera elitnog ranga, on je ove godine dva puta savladao Stefanosa Cicipasa, a bio je bolji i od Aleksndra Zvereva, kao i od Janika Sinera.

Godinu je počeo na 103. mestu, a trenutno je 18. teniser sveta, a od sledeće nedelje lagano će pokucati na vrata na kojima piše Top 10. Holger Rune je osvojio o dva turnira, a danas protiv Novaka Đokvoića (15.00) igra peto ATP finale u karijeri. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici
Hronika

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici

U Višem sudu u Smederevu sutra će biti održano pripremno ročište u postupku protiv Uroša Blažića (21), koji se tereti da je 4. maja prošle godine izvršio masakr u selima Dubona kod Mladenovca i Malo Orašje kod Smedereva, kada je ubio 8-oro, a pokušao da liši života još 20 lica, od kojih je teško ranio 12-oro, uglavnom mladih. Jedno lice posle 50 dana borbe podleglo je povredama zadobijenim kobne večeri. Postupkom je obuhvaćen i Urošev otac, Radiša Blažić (54), koji se tereti da mu je obezbedio oružje korišćeno u masakru te večeri.

22.05.2024

11:17

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija