Autor: Informer.rs

15.11.2022.

09:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

NIJE SA OVE PLANETE, NADLJUDSKI... Planeta bruji o Đokoviću posle poteza od kojih zastaje dah! (VIDEO)

Novak Đoković je dobio dozvolu da igra u Australiji. Vlast Australije ukinula je zabranu koju je imao u trajanju od tri godine. To znači da će Novak moći da igra na Australijan openu i da juri 10. titulu u karijeri u Melburnu.

Svet bruji o Novaku! Ne samo zbog pobede i sjajne vesti koja je stigla iz Australije. Nole je opet isprašio zadnjicu Stefanosu Cicipasu, desti put, četvrti ove sezone, a deveti u nizu! 

"Ujedao" je i šetao Nole Grka po terenu, nije čekao da ga Cicipas prvi napadne. Resetovao na mladog rivala na fabrička podešavanja, a spektakularnim poenima dizao publiku na noge. Tukao je i šamarao nemilosrdno lopticu i već na prvom meču pokazao koliko želi trofej na Završnom mastersu. 

U 15. nastupu na ovom prestižnom turniru Novak će pokušati da se domogne šeste titule i izjednači rekord Rodžera Federera. Prethodno je osvajao završni turnir 2008, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine.

Novak je prošle godine stigao do polufinala Nitto ATP Finala gde je poražen od Aleksandera Zvereva rezultatom 2:1. Predstoji mu odbrana 600 ATP poena.

Obojica smo znali da će biti težak meč. Igrali smo o ranije neizvesne mečeve najskorije u Parizu. Samo jednom sam se suočio sa brejk loptama. Bio sam srećan što sam se izvukao iz toga. Teren je brz. Ovde, ako serviraš dobro dobijaš poene. Nije lako kontrolisati lopticu. Ključan je bio prvi gem. Posle toga sačuvao sam živce u važnim momentima - rekao je Novak posle meča.

Bonus video