• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2022

07:50

POBEDAAAAAA! Đoković će igrati na Australijan openu!

Tanjug/AP

Tenis

POBEDAAAAAA! Đoković će igrati na Australijan openu!

Podeli vest

Novaku Đokoviću je ukinuta zabrana ulaska u Australiju od tri godine. Naš teniser moći će da igra na Australijan openu 2023. godine

Ministar za migraciju Australije Endrju Džils ukinuo je zabranu srpskom teniseru. Novak Đokvić će tako moći da igra na Australijan openu i da početkom 2023. godine juri deseti trofej u Melburnu.

Novaj juri 10. trofej u Melburnu

 

-  Đoković će dobio vizu i igraće na Australijan openu 2023. godine, nakon što mu je prethodna vlast ukinula vizu zbog toga što nije vakcinisan protiv korone - navode mediji u Australiji.

Srpskom teniseru je nakon što je deportovan početkom 2022. godine, zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine. Trogodišnja zabrana dolaska u Australiju stupila je na snagu čim mu je ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok ukinuo vizu. Ali, vlada u Kanberi se konačno dozvala pameti i ukinula zabranu. 

Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Ðoković je nedavno rekao da se nada "pozitivnim vestima", da čeka da mu ukinu zabranu kako bi tražio vizu.

Foto: ap photo

 

Opozicija u Australiji ne želi da vidi Novaka Đokovića na Australijan openu, nedeljama traje hajka protiv našeg tenisera, ali im plan nije uspeo. Vlast u Australiji se promenila i jasno je da ne želi da se bruka. Želi da vidi legendu Melburna i jednog od najboljih tenisera ikada. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, nedavno je najavio dobre vesti. 

Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Ali, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli.

Prošao torturu

Đoković je početkom godine prošao torturu u Australiji, jer nije primio vakcinu protiv korone. Pre dolaska u Melburn dobio medicinsko izuzeće, ali kada je stigao, Australijanci su se predomislili. Uzeli su mu vizu, držali ga zatvorenog nekoliko dana u hotelu sa migrantima, a na kraju posle desetak dana ponižavanja, suđenja i maltretiranja zabranjeno mu je da učestvuje na Australijan openu, deportovan je i zabranjeno mu je da uđe u Australiju tri godine.

Australija je ipak dobila novo rukovodstvo, koje je već nedeljama slalo pozitivne signale, da je spremno da Novaku da zeleno svetlo da se vrati u Australiju. Aleks Hok, ministar koji je deportovao Novaka smenjen je, a novi ministar Endrju Džils omogući je Novaku da se naredne godine takmiči na prvom grend slemu u sezoni. 

Foto: reuters

 

Nije na odmet pomenuti, da Đoković nikada nije govorio protiv vakcina, čak je i donirao novac tokom najgoreg talasa pandemije. 

- Nikada nisam bio protiv vakcinacije. Međutim, oduvek podržavam slobodu izbora šta stavljate u sopstveno telo - rekao je Novak, koji je platio  cenu, nije mogao da se takmiči u Australiji, na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Sinsinatiju, Kanadi, kao i na Ju Es openu, jer nije vakcinisan.

Turnir počinje već 16. januara i na njemu će Đoković juriti desetu titulu, odnosno 22. grend slem.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija