• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2022

08:23

NEVEROVATNA BRUKA! Australijanci pogrešno napisali ime Novaka Đokovića!

Tanjug/AP

Tenis

NEVEROVATNA BRUKA! Australijanci pogrešno napisali ime Novaka Đokovića!

Podeli vest

Opozicija u Australiji ne želi da vidi Novaka Đokovića na Australijan openu početkom 2023. godine, ipak ima i onih koji su za Srbina, mada ne znaju i dalje da mu napišu ime i prezime

Australijan open je na programu u januaru, ali je Novak Đoković već glavna tema u Australiji. Nedeljama traje hajka opozicije, koja ne želi da vidi u Melburnu čoveka koji je devet puta trijumfovao na prvom grend slemu u sezonu. Kao hijene su od momenta kada je Novak poručio da će podneti zahtev za vizu, kako bi se takmičio na Austalijan openu.

Ipak, nisu svi protiv Srbina! Tako je "Kanal" 9 pružio podršku našem asu, apelovao je na vlast da mu daju vizu, žele Novaka u Melburnu, kako bi se borio za deseti trofej na Australijan openu. Ali, tužno je što i dalje ne znaju da napišu kako treba ime jednog od najbljih tenisera ikada.

Umesto Đoković, Australijanci su napisali DJOVOKIC'S. Pogledajte!

 

 

 

Australijanci su početkom godine, tačnije tadašnja vast, iskoristili Novaka kako bi sakupili političke poene, maltretirali su ga desetak dana, a potom deportovali, jer nije vaksinisan protiv koron.

Došlo je do promene promene vlasti u Australiji, ali je opet u jeku prljava kampanja i negativna propaganda protiv Novaka. Bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije i opozicioni poslanik, Keren Endrjus tražila da se ne dozvoli Novaku Đokoviću ulazak u Australiju, kao i Den Tehan, još jedan od opozicionih političara u Australiji.

S druge strane, čak 87 odsto Australijanaca smatra da Novak treba da igra na Australijan openu, a samo 13 odsto je protiv toga da se Novaku ukine deportacija.

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, kaže da bi voleo da vidi Novaka Đokovića na turniru u Melburnu naredne godine, ali da neće tražizi vizu za Srbina koji je tokom karijere osvojio 21 grend slem, a ček devet titula u Melburnu. 

- Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Ali, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli nedavno.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sb

pre 1 godinu

Da sam ja na mestu Novaka, ostao bih dosledan svojim ključnim stavovima i Australiju bih potpuno izbrisao iz svoje glave i svih svojih aktivnosti. Eventualno bih pristao da dođem u Australiju samo pod uslovom da mi australijska vlada lično uputi izvinjenje i poziv da učestvujem uz sve moguće bezbedonosne garancije. U suprotnom bi trebalo da ih potpuno ignoriše.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija