Autor: Informer.rs

01.01.2023.

12:19

Foto: reuters

Sport

OVACIJE ZA ĐOKOVIĆA I PORUKA KOJA JE UĆUTKALA MRZITELJE! Ovako su ga dočekali navijači, ludnica... Poznato kada Novak prvi put izlazi na teren u 2023!

Naš as će takmičiti i u dublu! Đoković i Pospišil će prvi meč na turniru odigrati protiv Tomislava Brkića iz Bosne i Hercegovine i Gonzala Eskobara sa Ekvadora, u noći između nedelje i ponedeljka. Naime, oni će na teren po završetku susreta singl konkurencije između drugog tenisera iz Srbije, Miomira Kecmanovića, koji će odmeriti snage sa Kristoferom O’Konelom, domaćim teniserom. 

Novak će u na teren izaći i u noći između ponedeljka i utorka u singl konkurenciji, prvi protivnik našem teniseru biće Francuz Konstan Lestijen, 65. igrač na svetu.

Đoković je prvi nosilac na turnir. Lestijen do sada nije osvojio niti jednu titulu u karijeri, a najbolji rang mu je bilo 61. mesto. Ako savlada Lestjena, Đoković će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Tompson (Australija) - Alis (Francuska).

Informer

 

Navijači su našeg asa na treningu u Adelejdu dočekali ovacijama i aplauzima, nema sumnje da će biti pravi spektakl kada počne takmičenje.

Imali su navijači i posebnu poruku za našeg asa, da je najbolji ikada. Pored mnogobrojnih zastava, šalova i majica obojenih u boje države Srbije jedan transparent nije mogao da se ne primeti. Na njemu je velikim slovima pisalo:

- Svidelo se to vama ili ne Đoković je najveći svih vremena!

Novak Đoković je stigao u Australiju nakon prave torture koju je prošao početkom prošle godine. Naš teniser nije mogao da igra u Melburnu i da brani trofej jer su mu uzeli vizu, bio je zatvoren poput kriminalca u hotelu, a potom deportovan. 

Nova vlast je ipak dozvolila Novaku da 2023. godine igra na turniruma u Australiji. Nole je ovog puta u tajnosti u utorak tokom dana stigao u Adelejd, gde će se zagrevati za prvi grend slem u sezoni.

Bonus video