Autor: Ivan Gajić

15.01.2023.

13:55

Foto: reuters

Sport

NADAL SE VEĆ ŽALI! Španac izribao Australijance zbog loptica

Španac kaže da mu za sada najviše smetaju loptice kojima se igra na Australijan openu.

Nadali se ne sviđaju loptice

- Kažu da su loptice iste, ali mislim da  su lošijeg kvaliteta, bez dileme. Ne mogu više da pričam o tome. To je što je. Moramo da igramo sa njima. Mislim da se uz ove loptice ne dobija uobičajeni spin. Posle nekoliko udaraca, gube na pritisku, teže je udariti je pravim spinom. Lakše je igrati kada idete na ravnije udarce. Moram da živim sa tim. Mislim da sam trenirao dovoljno sa ovim lopticama da može da se kaže da sam spreman - rekao je  Nadal pred početak prvog grend slema u sezoni.

Turnir u Melburnu je jedini od četiri velika turnira na kojima se igra Danlop lopticama, Vilson se koriste na US Openu i Rolan Garosu, dok Vimbldon koristi Slezindžerove.

Informer

Rafael Nadal

Rafaela Nadala na početku takmičenja očekuje susret protiv Britanca Džeka Drejpera, 40. igrača sveta. Ima šest poraza u poslednjih sedam duela, što nije najbolja vest pred Australijan open.

- Moram ponovo da napravim momentum, da vratim samopouzdanje, a to se radi pobedama. Ipak, istina je da gubim više nego inače. Nisam igrao tako loše u prva dva meča u godini, izgubio sam od dva velika protivnika, ali sam imao šanse da dobijem oba susreta. Ne znam šta može da se desi od ponedeljka, ali moj lični osećaj je da sam bez sumnje, bolji nego pre tri nedelje.

Nadalu je jasno da mu neće biti lako na otvaranju.

- To je jedan od najtežih mečeva prve runde. Mlad je, snažan, veoma brzo se penje na rang listi, igra veoma dobro. Veliki izazov za mene na startu turnira. Znam koliko dobro igra, ima mnogo pozitivnog kod njega i pred njim je sjajna karijera.

Bonus video