• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2023

09:24

ŠTA AKO NOVAK OSVOJI DESETI TROFEJ U MELBURNU? Australijanci su na potezu!

Tenis

ŠTA AKO NOVAK OSVOJI DESETI TROFEJ U MELBURNU? Australijanci su na potezu!

Podeli vest

Novak Đoković će na terenima Melburn Parka od utorka krenuti u pohod na jubilarnu desetu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije

Od ukupno 21 osvojenih gren slem trofeja u dosadašnjem toku karijere, Nole je rekordnih devet podigao na najjužnijem kontinentu: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020. i 2021. godine.

Novak piše istoriju

Đoković bi u slučaju osvajanja desetog  Australijan opena postao drugi teniser ikada koji 10 i više titula na jednom grend slemu, ali bi se i po ukupnom broju trofeja izjednačio sa Rafaelom Nadalom, koji trenutno ima 22. Đoković bi stigao i do 93. titule u karijeri, pa bi iza sebe ostavio Nadala, a ujedno bi se vratio i na prvo mesto na ATP listi.

Našem asu nedostaje još pet nedelja da sruši rekord Štefi Graf koja je na vrhu provela 377 nedelja. U ovom trenutku je Novak na 373.

Foto: reuters

Novak Đoković juri deseti trofej u Australiji

Takođe, ako Novak Đoković osvoji deseti Australijan open ispisaće novu istoriju, a grend slem će to "morati to da obeleži! 

Novak Đoković arena

Pobedio je Đoković u Melburnu 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020. i 2021. Potom mu mu 2022. godine nije dozvoljeno da se takmiči, prošao je pravu torturu u Melburnu, pa su ga posle deset dana mučenja Australijanci deportovali. Ipak, dozvolili su mu da se vrati ove sezone, čak su mu i organizovali egzibicioni meč sa Nikom Kirjosom na "Rod Lejver" areni. Lepo, ali ništa ne može da ih "opere" od sramote.

Novak im je oprostio, ali sigurno nije zaboravio! Pitanje je kako će mu se odužiti ako osvoji desti trofej. Biće to novi pritisak na organizatore australijskog grend slema što se tiče odavanja počasti Đokoviću kao personifikaciji ovog turnira. Priča se da će Australijan open ime centralnog terena promeniti u ime tenisera koji prvi osvoji deset titula na tom mestu, te da bi "Rod Lejver arena" mogla da postane "Novak Đoković arena". Malo je verovatno da će se to desiti, posebno jer je legendarni Rod Lejver još uvek živ i zdrav.

Foto: Tanjug/AP

Rod Lejver arena je Novakov teren

S druge strane, nije nemoguće da Novak Đoković, poput Rafaela Nadala na Rolan Garosu, dobije statuu ispred "Rod Lejver" arene. Nadal je trenutno jedini u svetu belog sporta koji je uspeo da ima dvocifren broj titula na jednom grend slemu, na Rolan Garosu. U maju 2021. je u Parizu otkrivena tri metara visoka statua Rafaela Nadala u kompleksu Rolan Garosa. Netipičan potez u svetu sporta, ali se turnir  na ovaj način odužio Špancu nakon svega što je uradio u Parizu. Bar toliko očekujemo od Australijanaca, da obeleže Novakovu dominaciju u Melburnu koju će teško neko skoro da ponovi.

Foto: Tanjug/AP

 

Nole je legenda, "Rode Lejver" arena je njegov teren, Australijan open njegov grend slem... Đoković ima seriju od 34 uzastopne pobede u Australiji. Od januara 2018. godine ne zna za poraz u Australiji! Poslednji čovek koji je uspeo da ga pobedi je Korejac Čung Hjeon u četvrtom kolu grend slema u Melburnu. 

Apsolutni je gazda južne polulopte! Samo je pitanje da li će i kako će Australijanci to obeležiti.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 1 godinu

A sta ako ne osvoji?! Vi ste pravi baksuzi! Tako je bilo i za svetsko prvenstvo u fudbalu letos?! Bicemo prvaci sveta?! Hahahaha, ni prvu fazu nisu prosli?! Tako vi i sa Noletom?! Povreda? Sta ce mo sa njom?!

Komsija

pre 1 godinu

Bojim se da ga ne osvoji. sacekajmo da osvoji turnir Boze daj, a onda slavopojke a ne unapred. Zar ne vidite da kuburi sa zadnjom lozom a igra se u tri dobijena seta. Kad god ste vi novinari euforicno pisali i proglasavali ga favoritom i osvajacem nekog turnira pre pocetka uvek se nesto iskilavilo.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17