Autor: Informer.rs

23.01.2023.

08:49

Foto: Reuters

Sport

NEVEROVATNA DRAMA! Rubljov preživeo Danca, posle trilera i 5 setova izborio četvrtfinale i potencijalni okršaj sa Đokovićem!

 

Rus je vodio 1:0, pa 2:1, ali nije se predavao mladi Danac, jurio je rivala i bio nadomak trijumfa, imao je dve meč lopte...  Međutim, ruski teniser se ipak posle tri sata i 40 minuta igre i velike borbe u petom setu domogao četvrtfinala. 

Ukoliko ne bude iznenađenja i Novak Đoković savlada Aleksa de Minora, Rus i Srbin će odmeriti snage u borbi za polufinale. Bio bi to njihov četvrti međusobni meč, a naš teniser vodi sa 2:1. 

Informer

Andrej Rubljov


U prvom setu nije bilo brejka do šestog gema, kada smo videli tri u nizu. Prvo je Rus oduzeo servis Dancu za 4:2, Rune je odmah odgovorio, ali je već u narednom gemu ostao bez servira, pa je Rubljov dobio prvi ste sa 6:3.

Gubitak seta nije poremetio mladog Runea. Brzo je Rubljovu oduzeo servis gem u drugom setu i poveo sa 3:1. Potom je mogao da završi posao ranije , u osmom gemu je imao dve brejk i set lopte, ali se Rus izvukao. Međutim, već u narednog gemu Danac je na svoj servis iskoristio set loptu za 6:3 i 1:1 u meču.   

Informer

Holger Rune ispustio dve meč lopte

Trenutak dekoncentracije Runea u nastavku igre iskoristio je Rubljov i napravio brejk za 4:2. Rus je nastavio da gazi do kraja seta, naredna dva gema dobio bez izgubljenog poena, dobio set sa 6:3 i opet poveo u meč - 2:1.

Informer

 

Opet je Rune morao da juri prednost rival i uspe je. Prvi je napravio brejk u četvrtom setu (4:2), Rubljov je uzvrati ribrejkom i vratio se u set.  Ali, nije uspeo da potvrdi prednost pa je Danac na servis rivala stigao do seta i izjednačenja u meču - 2:2. 

Nastavio je Rune da igrao kao u transu. U odlučujućem setu je drugom gemu prokockao tri brejk lopte, ali se iskupio već u četvrtom gemu i poveo sa 4:1 nakon što je potvrdio brejk. Ali, kada je trebalo da dokrajči Rubljoca, stao je. Rus mu je uzeo servis gem i to bez izgubljenog poena, izjednačio na 5:5 i izborio taj-brejk, mada je Rune imao dve brejk i meč lopte u 12. gemu.

Odlučujući gem bolje je otvorio Danac, poveo je sa 5:0. Ni to nije bilo dovoljno! Uspeo je ipak i to prežili i nadoknadi minus Rus i posle velike borbe dobije set i na kraju meč -  6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6.

Bonus video