Autor: Informer.rs

25.01.2023.

07:00

Foto: reuters

Sport

ĐOKOVIĆ PIŠE ISTORIJU! Uskoro ruši legendu u Australiji

Srpski teniser je najtrofejniji teniser prvog grend slema u sezoni sa devet titula, a nakon pobede u osmini finala protiv Aleksa de Minora, Novak Đoković je stigao na samo korak do rekorda.

Đoković ruši Agasija

Ako pobedi Andreja Rubljova (sreda, 09.30) u borbi za polufinale, Novak će postati teniser sa najvećim brojem uzastopnih pobeda na Australijan openu. Trijumfom nad De Minorom, Đoković je došao do 25. vezanog trijumfa. Postao je prvi teniser u istoriji koji je dva puta uspeo to da uradi, a ako prođe u polufinale, izjednačiće se sa Andreom Agasijem.

Informer

Novak Đoković uskoro ruši rekord

Legendarni Amerikanac je na Australijan openu od 2000. do 2004. godine vezao 26 pobeda. U tom periodu je osvojio dve vezane titule, a turnir je preskočio 2003. godine, pre nego što je 2004. godine ispao u polufinalu.

Ako nastavi put do trofeja, eventualnom pobedom u polufinalu postavio bi rekordre, a ako osvoi trofej stigao bi do 28. uzastopne pobede na Australijan openu.

Inače, Novak je stigao do 13. četvrtfinale Austračojan opena, a 54. grend slem četvrtfinala.. Đoković od januara 2018. godine ne zna za poraz u Australiji! Poslednji čovek koji je uspeo da ga pobedi je Korejac Čung Hjeon u četvrtom kolu grend slema u Melburnu.

Bonus video