• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2023

08:10 >> 11:41

U INAT SVIMA - I POVREĐENI NOVAK MOŽE PROTIV SVIH! Đoković UTIŠAO Australijance i servirao OSVETU! (FOTO)

reuters

Tenis

U INAT SVIMA - I POVREĐENI NOVAK MOŽE PROTIV SVIH! Đoković UTIŠAO Australijance i servirao OSVETU! (FOTO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković deklasirao je Aleksa De Minora u četvrtom kolu Australijan opena - 3:0 (6:2, 6:1, 6:2)

Povreda je zabrinula navijače Novaka Đokovića, a srpski teniser je ekspresno pokazao da nema razloga za sekiraciju. Najbolji teniser svih vremena sastao se danas sa Aleksom De Minorom u četvrtom kolu Australijan opena, a domaći predstavnik nije imao baš nikakve šanse... Đoković je samleo 24-godišnjeg Australijanca i izborio plasman u novo grend slem četvrtfinale - (6:2, 6:1, 6:2)

Priželjkivali su navijači na Rod Lejver Areni, u najmanju ruku, uzbudljiv meč, a dobili su odrađivanje posla. Nije Đoković imao dostojnog rivala i što je najvažnije bez prevelike potrošnje uspeo je da se plasira u narednu rundu takmičenja gde ga čeka Andrej Rubljov. 

Foto: Tanjug/AP

Ovaj trijumf za Đokovića predstavlja svojevrsnu osvetu mladom De Minoru. Australijanac je bio među prvima koji su prozivali Novakovu odluku da se ne vakciniše, a kada je Srbin bez osnova bio zatvoren, kasnije i deportovan iz Australije nije želeo da se oglašava...

De Minor tokom bezmalo dva sata igre nije uspeo da dođe do brejk šanse, sa druge stane Novak je svaku svoju iskoristio i napravio čak sedam brejkova! Fantastično je servis služio srpskog tenisera, De Minor se mučio sa najboljim reternom svih vremena te je poraz bio neminovan. 

Uzbuđenja je bilo samo na startu prvog seta kada su do 3:2 oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Ipak, Đoković je već u narednom servis gemu napao Aleksa De Minora, napravio brejk i ključan korak ka osvajanju prvog seta. 

Foto: reuters

Vezao je Đoković tada devet gemova i tako osvojio i drugi set. Prepustio je srpski teniser samo jedan, utešni servis gem De Minoru. Australijanac je uspeo da izbegne blamažu i popularni "krompirić" i u trećem setu, ali to je bilo sve što mu je pošlo za rukom.

ĐOKOVIĆ - DE MINOR  6:2 (6:2, 6:1, 6:2)

TOK MEČA

Treći set

6:2 - KRAJ! 

5:2 - Odbranio je De Minor meč loptu NOvaka Đokovića, ali će sada Srbin servirati za plasman u četvrtfinale! 

5:1 - Nema Aleks De Minor ideju kako da se bori protiv servisa Novaka Đokovića. Srbin je još jednom bio i više nego siguran i izvesno je da će Australijanac današnji meč završiti bez napravljene brejk lopte. 

4:1 - Izbegao je De Minor "krompirić" u trećem setu iako je Novak imao šansu da napravi još jedan brejk i tako završi posao u četvrtom kolu Australijan opena. Srpski teniser je sada na servisu. 

4:0 - Čini se da je sve na Rod Lejver Areni gotovo! Đoković je potvrdio i drugi brejk, te ga sada samo dva gema dele od četvrtfinala...

3:0 - Imao je De Minor dve gem lopte, ali je od gotovog napravio veresiju. Pravi Novak Đoković još jedan brejk u trećem setu i čini se da je pitanje minuta kada će srpski teniser overiti plasman u novo grend slem četvrtfinale! 

2:0 - Po prvi put od početka meča Aleks De Minor zapretio je na servisu Novaka Đokovića, ali ništa više od toga... Srpski teniser se na najbolji mogući način odbranio i potvrdio brejk stečen u prethodnom gemu. 

Foto: reuters

1:0 - Treći set tek što je počeo, a Đoković već ima brejk prednosti. Australijanac se potpuno pogubio, dok sa druge strane Novak rutinski odrađuje posao! 

Drugi set

6:1 - Kao furija je proleteo Novak Đoković kroz drugi set, a nedužna žrtva bio je Aleks De Minora! Australijanac nije imao nikakve šanse protiv raspucanog Srbina i sada ga set deli od plasmana u četvrtfinale...

5:1 - Evo ga utešni gem za Aleksa De Minora, Australijanac nije dozvolio i treći brejk Novaku Đokoviću u drugom setu, ali sada dolazi teži deo posla. Novak će servirati za osvajanje drugog seta...

5:0 - Surovo... Grčevito se De Minor borio da ne preda Đokoviću još jedan servis gem, ali je Srbin uspeo da ga slomi i nastavi svoju seriju. Nekoliko treneka kasnije posle četir savršena servisa Novaka jedan gem deli od osvajanja drugog seta!

3:0 - Evo je potvrda brejka, nezaustavljiv je u ovim momentima Novak Đoković! 

Foto: reuters

2:0 - Drugi set je tek počeo, a Novak već ima brejk prednosti. Napao je drug servis Aleksa De Minora, uspeo da iskoristi greške australijskog tenisera i sada ima sve u svojim rukama! 

1:0 - Ponovo je Đoković i više nego siguran na svom servisu, De Minor ne uspeva gotovo ništa kada Novak izvodi početni udarac!

Prvi set

6:2 - Još jedan brejk za kraj prvog seta! Savršeno deluje Novak Đoković u dosadašnjem delu meča! 

5:2 - Povrdio je Đoković sada prednost stečenu u prethodnom gemu. Nikakvu šansu nema Aleks De Minor kada Novak servira! 

4:2 - BREEEEEEEJK! Sjajno je sada Đoković napao drugi servis Aleksa De Minora i napravio ogroman korak ka uzimanju prvog seta. 

3:2 - Siguran je ponovo bio Đoković na svoj servis, Aleks De Minor za sada ne uspeva da napravi ništa konkretno kada je Srbin na potezu. 

2:2 - Uspeo je Aleks De Minor da odbije prvi nalet Novaka Đokovića. Imao je srpski teniser šansu da odmah oduzme servis australijskom bombarderu, ali je miljenik publike odoleo i izjednačio. 

Foto: reuters

2:1 - Izuzetno servira Đoković na startu meča na Rod Lejver Areni. Kombinuje srpski teniser sjajno početni udarac i već u drugoj razmeni rešava poene u svoju korist!

1:1 - Istom merom uzvraća De Minor na drugoj strani, Australijanac je sa dva asa uspeo da poravna rezultat. 

1:0 - Furiozan start za Novaka Đokovića, izuzev prvog poena koji je dobio posle duže razmene udaraca ostatak gema srpski teniser je rutinski rešio u svoju korist! 

Meč je počeo! Prvi na servisu je Novak Đoković! 

09:27 - Aleks De Minor dobio je "novčić" i odlučio je da prima servis na startu meča! 

09:24 - Prvi je na teren Rod Lejver Arene istrčao Novak Đoković, a srpski teniser dočekan je ovacijama. 

09:20 - Meč Novaka i Aleksa neće početi pre 09:30 po svemu sudeći... Teniseri još uvek nisu izašli pred navijače. 

09:16 - Srpski teniser nikada u svojoj karijeri nije igrao protiv Aleksa De Minora iako Australijanac ima već 24 godine. 

09:11 - Čeka se početak meča na Rod Lejver Areni, Đokovć i De Minor još uvek nisu izašli na teren. 

08.58 - Duel Rubljova i Runea završen je pobedom ruskog tenisera te se očekuje da uskoro na teren Rod Lejver Arene istrče Novak ĐOković i Aleks De Minor! 

08.40 - Novak se zagreva za Australijanca!

 

 

08.36 - De Minor je u prva tri kola savladao kvalifikanta sa Tajvana Hsu Ju-Hsijua (3:0), francuskog veterana Adrijana Manarina (3:0), a onda još jednog Francuza, Benžamana Bonzija (3:0).

08.30 - Novak Đoković je do sada ostvario pobede protiv Španca Roberta Karbaljes Baene (3:0), Enca Kuakoa (3:1) i Grigora Dimitrova (3:0).

08:05 - Dobro došli na lajv prenos duela četvrtog kola na Australijan openu između Novaka Đokovića i Aleksa de Minora. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija