Autor: Informer.rs

26.01.2023.

06:46

Foto: reuters

Sport

NEVEROVATAN POTEZ, OPAMETILI SU SE! Poznato je u kom terminu Novak igra polufinale Australijan opena!

Opet su nas organizatoru iznenadili! Novak će se i za polufinale boriti u večernji termin. To se verovatno nikada nije desilo. 

Sve mečeve je naš as ove sezone odigrao u noćnom terminu. Konačno su se Australinanci opemetili i videli da veću zvezdu od Novaka nemaju, a i moraju bar malo da mu se iskupe za sramotu tamošnje vlasti, koja ga je deportovala pre godinu dana. 

Protivnik našem asu u pohodu na istoriju i deseti trofej u Melburnu, biće Tomi Pol, Amerikanac sa kojim se do sada u karijeri nije sastajao.

Informer

Tomi Pol

Naš as je do sada ostvario pobede protiv Španca Roberta Karbaljes Baene (3:0), Enca Kuakoa (3:1), Grigora Dimitrova (3:0),  Aleksa de Minora (3:0) i Andreja Rubljova (3:0). Novak je jedini set na turniru dosad izgubio u drugoj rundi od Kuakoa.

U drugom polufinalu sastaju se Stefanos Cicipas i Karen Hačanov, u petak od 4.30 po srednjoevropskom vremenu, a dosadašnji međusobni skor je 5-0 za Cicipasa.

Informer

 

- Ne mogu da kažem da sam ovakvo samopouzdanje osećao jer sam imao neverovatne mečeve ovde, nezaboravne za mene. Teško je porediti jer sam proživeo mnoge uspehe u Melburnu. Poslednja dva meča sam igrao protiv igrača koji su u formi i pobedio sam. To šalje poruku rivalima koji su u žrebu. Osećam se dobro na terenu i sve bolje kako turnir odmiče. Nikad nisam izgubio polufinale, nadam se da će tako i ostati - rekao je Novak posle meča.

Bonus video