Autor: Informer.rs

16.02.2023.

08:24

Foto: Tanjug/AP

Sport

DONČIĆEVE REČI O JOKIĆU ODJEKUJU AMERIKOM! Kapa dole, Slovenac je sve objasnio! (VIDEO)

Denver je uspeo da upiše treću uzastopnu pobedu, a Nikola Jokić 21. tripl-dabl u sezoni.  Nikola je meč završio sa 14 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Kada naš as ispuni sve tri najznačajnije statističke kolone  dvocifrenim brojkama - Denver ne gubi. Računajući i prošlu sezonu, bila je ovo 25. uzastopna pobeda Nagetsa u kojoj je Jokić ostvario tripl-dabl.

Ne čudi što je Dončić, koji je u ovom meču ubacio 37 poena, istakao Denver kao ubedljivo najvećeg favorita u Zapadnoj konferenciji NBA lige. Razlog je - Nikola Jokić.

- Mnogo je  kvalitetnih ekipa u konkurenciji. Sa igračem kao što je Jokić, verovatno su favoriti. Zaista je teško igrati protiv njega. Tako da, kada imati nekoga kao što je Jokić, uvek ste favoriti - kazao je Dončić o velikom rivalu, ali i prijatelju.


Denver je prvoplasirani tim Zapadne konferencije sa skorom 41-18, dok je Dalas sada pao u plej-in zonu i ima odnos pobeda i poraza 31-29- Između njih su još Memfis, Sakramento, pa pojačani Finiks sa Durentom, odnosno još Klipersi i Minesota.