• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2023

06:26

JOKIĆ ISPRAŠIO I SLOVENCA! Do 21. tripl-dabla u sezoni protiv raspucanog Dončića (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

JOKIĆ ISPRAŠIO I SLOVENCA! Do 21. tripl-dabla u sezoni protiv raspucanog Dončića (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Nikola Jokić je u noći između utorka i srede zabeležio novi tripl-dabl u sezoni u pobedi Denvera protiv Dalasa 118:109.

Bio je ovo Nikolin 21. trip dabl u sezoni, a nije mogao da ga zaustavi ni Luka Dončić. Doduše, nije srpski centar košgeterski bio na nivou ranijih partija, ali je svakako doprineo trijumfu svog tima. 

Nikola Jokić je meč završio sa 14 poena, 13 skokova i 10 asistencija uz po jednu ukradenu loptu. Imao 6/9 za dva i 2/3 sa slobodnih bacanja i nije ni pokušao iza linije za tri poena.  Bio je tek treći najefikasniji košarkaš Denvera. Džef Grin je ubacio 24, Majkl Porter Džunior 22, a Kentavijus Koldvel Poup je stao uz rame Džokeru sa 14. Srbin je opet ispisao istoriju. Denver je stigao do 25 pobeda u nizu kada Nikola zabeleži tripl-dabl, što je najveći niz trijumfa u istoriji NBA lige. Dvostruki uzastopni MVP je tako ušao u istoriju NBA lige pretekavši u ovom parametru Medžika Džonsona i Lejkerse iz perioda od 1984. do 1987. godine.

 

S druge strane, nije Luki Dončiću pomoglo što je briljirao sa 37 poena,  9 asistencija i četiri skoka, ipak je poražen. 

Foto: Tanjug/AP

DRUGARI, Luka Dončić i Nikola Jokić

Denver je, može se reći, rutinski upisao trijumf protiv Maveriksa. Dončić i ekipa vodili su samo tokom prve četvrtine i to 7:5, a onda su Nagetsi preuzeli stvari u svoje ruke i nisu ispuštali vođstvo do kraja utakmice. Tokom trećeg perioda, kada je i definitivno prelomili meč, Denver je imao prednost i od 20 poena, pa je bilo jasno da se za sve pitaju Nagetsi i da će Dončić, iako vrlo raspoložen, teško sam napraviti preokret. U finišu meča ekipa iz Kolorada je malo povukla ručnu, pa su Maveriksi ublažili poraz.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Denver je na Zapadu prvi sa skorom sa 41-18, a jedini koji je do sada uspeo da ga isprati je Memfis sa 35-22.

NBA LIGA

Četvrtak

Šarlot - San Antonio 120:110

Indijana - Čikago 117:113

Atlanta - Njujork Niks 101:122

Boston - Detroit 127:109

Bruklin - Majami 116:105

Filadelfija - Klivlend 118:112

Memfis - Juta 117:111

Oklahoma - Hjuston 133:96

Denver - Dalas 118:109

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija