Autor: Informer.rs

22.02.2023.

08:35

Foto: Tanjug/AP

Sport

DA, NOVAK JE ČUDOVIŠTE! Kirjos objasnio: Federer i Džordan su slični, ali Đoković je bolji!

Pre godinu dana bili bismo šokirani ovom izjavom Australijanca, ali s obzirom na to da su Nik i Novak od Vimbldona dobri drugari, nije veliko iznenađenje.

Palo je pomirenje u Londonu, nakon što je Kirjos godinama pljuvao po Đokoviću, odigrali su i egzibicioni meč u Melburnu pre Australijan opena i sjajno se zabavili. 

Nik Kirjos je gostovao u podkastu poznatog jutjubera Logana Pola i tom prilikom je govorio i o GOAT trci! Bilo je priče o tome ko je najboljih košarkaš svih vremena, a potom je Pol pitao Nika kog tenisera smatra najboljim ikada.

- Rodžer Federer i Majkl Džordan su veoma slični. Ali mislim da je Novak Đoković statistički bolji - poručio je Kirjos, inače veliki ljubitelj košarke.

Nik je inače nakon što je Novak osvojio 22. grend slem trofej, a deseti Australijan open, rekao šta zaista misli o srpskom teniseru.

- Rekao sam vam. Stvorili smo čudovište. Svaka čast Novače… Seo sam na krevet i uživao u celom šouu - rekao je Kirjos, nakon što je Đoković u finalu Australijan opena pobedio Stefanosa Cicipasa. 

Informer

Nik Kirjos i Novak Đoković

Australijanac je potom pričao o Pitu Samprasu, Džonu Mekinrou i Andreu Agasiju, koji zajedno imaju 29 grend slem trofeja.

- Nema šanse da bi oni danas bili među najbolnjim igračima. Mislim da bi Džordan mogao da igra u ovoj eri košarku, dok bi ti momci u tenisu potpuno bili slomljeni.