Autor: Informer.rs

02.03.2023.

08:58

Foto: Tanjug

Sport

ĐOKOVIĆ URNIŠE ATP, NJEGA NE MOGU DA UĆUTKAJU! Samo Novak ovo sme da kaže, zbog toga ga mrze!

Srpski teniser trenutno je u Dubaiju, plasirao se u četvrtfinale, pa je pred borbu za polufinale pričao o svojoj organizaciji PTPA,  koja je sve popularnija i koja bi mogla da pomrsi račune ATP. 

PTPA ima potpunu infrastrukturu koja pokriva sve potrebne aspekte, a Novak ističe da je svrha njihovog postojanja da "služe igračima". ATP optužuje Novaka da želi podele u tenisu, što naš as negira, često ističe da nije protiv ATP-a i da želi da sarađuju kako bi uslovi u "belom sportu" bili što bolji. Zbog toga ga i ne vole, jer je jedan od retkih koji se ne bori samo za sebe, nego i za kolege. 

Prvi teniser sveta ne krije da od tenisa ne mogu da žive svi teniseri.

- Ne mogu da se žalim što se mene tiče. Ali, imamo hiljade, desetine hiljada igrača koji se takmiče širom sveta. Nažalost, samo 400 do 500, i muškaraca i žena, singl, dubl, mešovito, živi od ovog sporta. Moramo da napravimo bolji sistem, da se može bolje živeti od toga. Ako ste 200. na svetu, ne možete da putujete sa trenerom. Idete sami. To nije dovoljno dobro - kazao je Đoković otvoreno i dodao da je  PTPA igračka organizacija, ali bi trebalo da bude globalna za sve.

Informer

- Pokušavao sam da pričam sa rukovodećim telima i organizacijama, da se udružimo i rešimo ovo zajedno. Nažalost, to se još nije desilo. Nadam se da hoće jer podele nisu nešto za šta se PTPA zalaže. Želimo jedinstvo, da predstavimo glasove više igrača koji se ne čuju, koji ne možete tako često da čujete ili vidite. Oni su većina, mi smo manjina.