Autor: Informer.rs

07.03.2023.

09:12

Foto: REUTERS/Pavel Mikheyev

Sport

NOVAK ĆE OVO GLEDATI NA TV! Žreb razdvojio Alkaraza i Medvedeva, a evo kakva je situacija sa Srbima u Indijan Velsu!

Nema na veliku žalost navijača širom sveta Novaka Đokovića u Americi, ali tu su tri Srbina. Miomir Kecmanović je kao nosilac slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Stena Vavrinke i kvalifikanta.

Protivnik Filipu Krajinoviću na startu biće Mekenzi Mekdonald, a ako slavi, čeka ga mladi Holger Rune. Sa druge strane, Laslo Đere će turnir početi od Oskara Otea, a u sledećoj rundi bi mogao nad Karena Hačanova.

Žreb je bio naklonjen prvom nosiocu Karlosu Alkarazu. On je u prvoj rundi slobodan, posle ga čeka najverovatnije Holt, dok su mu sledeći potencijalni rivali Talon Grikspor, Danijel Evans ili Pablo Karenjo Busta, Feliks Ože-Aljasim ili Hubert Hurkač, dok bi u polufinalu mogao na Holgera Runea ili Tejlora Frica.

Danil Medvedev nalazi se u drugom delu žreba, a u drugom kolu ga čeka neki od američkih bombardera, Džon Izner ili Brendon Nakašima. Protiv Saše Zvereva bi mogao u osmini finala, sa Kasperom Rudom u četvrtfinalu, a sa Andrejom Rubljovom ili Stefanosom Cicipasom u polufinalu.