Autor: Informer.rs

09.03.2023.

08:00

Foto: printscreen

Sport

NALJUTIĆE NOVAKA, OZBILJNO UPOZORENJE LEGENDARNE AMERIKANKE: U njemu radi INAT, "NE" mu daje snagu!

Novak Đoković ne može da se takmiči na mastersu u Indijan Velsu, nije vakcinisan protiv korone, pa ne može da uđe u Sjedinjene Američke Države, ali Kris Evert ističe da on može da prevaziđe skoro sve.

- Što više Novaku govorite da nešto ne može da uradi, to je odlučniji. To mu daje dodatnu snagu, ima veću želju da uspe, da pokaže svima da je u pravu, da potvrdi svoj stav. Ponekad je poput antiheroja, čini se da je uvek na nivou zadatka kada ga neko izazove ili mu kaže "ne". On je najbolji, čak i kada ne igra jer nije vakcinisan - rekla je osvajačica 18 grend slem trofeja.

Kada igra na turniru, Novak je uvek favorit, navodi Kris Evert.

- Ne može da igra jer nije vakcinisan, ali on je i dalje broj jedan na svetu. Svi to znaju.

Informer

Kris Evert

Posebno je oduševljena izdanjem našeg asa na Australijan openu, kada je osvojio deseti trofej u Melburnu, a 22. grend slem u karijeri. Takođe, Novak je turnir odigrao povređen, jer je imao problem sa ložom.

- Zadivljena sam zbog svega, posebno zbog okolnosti. Može da savlada skoro sve. On je mentalno jak i fokusiran na svoj cilj. Neverovatan je i zbog toga je broj jedan, jer ima mentalne i emotivne veštine i to na mnogo višem nivou od bilo koga drugog. 

Đoković je jedan od najistaknutijih sportista nevakcinisanih protiv virusa kovid 19, prošlog meseca je podneo zahtev vladi SAD za specijalnu dozvolu da igra na ATP masters turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Za Indijan Vels Novak dozvolu nije dobio, dok se još uvek čeka odluka američkih vlasti za turnir u Majamiju. Goran Ivanišević, trener najboljeg tenisera sveta, kaže da Novak nije odustao od učešća na turniru u Majamiju.  

Bonus video