Autor: Informer.rs

09.03.2023.

14:46

Foto: ap photo

Sport

RUSI, AKO OVO URADITE LETITE SA VIMBLDONA! Englezi ucenjuju tenisere!

Prošle sezone Rusi i Belorusi nisu mogli da se takmiče u Londonu zbog rata u Ukrajini, a grend slem je kažnjen, nije bilo dodele bodova na jedinom velikom turniru na travi. 

Ove godine će, kako trenutno stvari stoje, moći da se nadmeću, ali postoje uslovi. "Dejli Mejl" prenosi da je ruskim i beloruskim igračima rečeno da će biti uvedena stroga pravila. Takmičiće se pod neutralnom zastavom, a ako na bilo koji način podrže rat u Ukrajini biće izbačeni sa takmičenja i to bez prava žalbe. Trenutno je sve na spekulacijama, a čeka se zvanično saopštenje Vimbldona.

Danil Medvedev je pre nekoliko dana rekao da bi bio srećan da se takmiči ove godine na Vimbldonu.

Informer

Danil Medvedev jedva čeka Vimbldona

- Neću doneti odluku umesto njih, niti ću da im pomognem da je donesu. Oni moraju sami da odluče iz različitih razloga kao i prošle godine. I uvek sam govorio da ću poštovati odluku. Igram tamo gde mogu da igram. Tenis je moj posao i bio bih srećan da igram na Vimbldonu. Volim Vimbldon, ali ako nije suđeno, sačekaću drugu priliku da se vratim - poručio je Medvedev.

Beloruskinja Arina Sabalenka kaže da situacija nije pod njenom kontrolom.

Informer

Rusi i Belorusi se vraćaju na Vimbldon

- Reakcija ljudi i neke druge stvari su učinile da se osećam loše - da sam ja kriva. Ali onda sam shvatila da to nije pod mojom kontrolom. Ništa nisam uradila, ništa loše protiv ukrajinskog naroda. Ovo nije moja krivica - istakla je beloruska teniserka.