Autor: Informer.rs

14.03.2023.

08:30

Foto:

Sport

BUDI MUŠKO I GOVORI JAVNO, UMESTO ŠTO MALTRETIRAŠ UKRAJINKE! Dolgopolov stao u odbranu teniserki!

Prvi čovek ženske teniske asocijacije umešan je u slučaj ukrajinske teniserke Lesije Curenko, koja je predala meč Arini Sabalenki, beloruskoj igračici.

Naime, razlog je bio napad panike koji je zaveden kao "lični razlozi". Ipak, Curenko nije želela da ćuti i iznela je detalje razgovora sa Sajmonom.

- Pre nekoliko dana sam razgovarala sa izvršnim direktorom WTA Stivom Sajmonom i bila sam apsolutna šokirana onim što sam čula. Rekao mi je da je on sam protiv rata, ali ako ga podržavaju igrači iz Rusije i Belorusije, onda je to samo njihovo mišljenje i to ne treba da me uznemirava. Kazao je da bi se osećao užasno da je na mom mestu - rekla je Curenko, a ubrzo se oglasio nekada najbolji ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov, koji je otišao na ratište.

Informer

 

Nedavno je Dolgopolov šokirao svet snimcima koji svedoče da vežba bombardovanje dronom, a sada je želeo da podrži bivše koleginice.

- Stiv, umesto što maltretiraš Ukrajinke, budi muško i govori javno. Razgovor se dogodio dok si bio na dužnosti, ljudi zaslužuju da znaju da je podrška genocidu u redu- napisao je Dolgopolov.