Autor: Informer.rs

19.03.2023.

08:12

Foto: Tanjug/AP

Sport

SVET IŠČEKUJE SPEKTAKL U KOJEM NEĆE BITI NOVAKA! Đoković će u finalu navijati za Rusa protiv fenomenalnog španca! (VIDEO)

Ostaje žal što Novak Đoković nije dobio priliku da brani prvo mesto na ATP listi. Ipak, tome se i te kako obradovao Španac Karlos Alkaraz, koji je uspeo da savlada Janika Sinera sa 7:6(4), 6:3 i plasira se u finale Indijan Velsa!

Šetao je kao na traci Karlos Sinera načinom na koji je slao lopte i to mu je pre svega pomoglo da u drugom setu uhvati ritam za koji Italijan nije imao rešenje.

Prvi set dao je Alkarazu krila pošto je odmah podigao nivo, pa je u drugom dobio tri uvodna gema, odnosno četiri od prvih pet! Kada je slomio Italijana na njegov prvi servis, rutinski je priveo meč kraju! Na ovaj način nastavio Alkaraz sa brutalnim izdanjima i spreman je kao zapeta puška da svrgne Noleta sa trona!

Igrao je kao u transu Karlos, a u jednom trenutku je čak odigrao sa osnovne linije poput Đokovića, onda izašao na mrežu kao Rodžer Federer i završio poen lobom u maniru Endija Marija.

U velikom finalu ga čeka Danil Medvedev, a Alkaraz će morati da dobije i njega u nedelju (ne pre ponoći), da bi ostvario cilj! Može se reći da momak iz Mursije juri dva slavlja, odnosno treću Masters titulu i prvo mesto na ATP listi sa kojeg ga je svrgnuo Novak Đoković pošto je osvojio Australijan Open.