Autor: Informer.rs

25.04.2023.

09:00

Foto: epaimages

Sport

BRITANAC UĆUTKAO SKEPTIKE! Đoković? Niste obraćali pažnju 18 godina...

Prvi teniser sveta godinu je počeo osvajanjem turnira u Adelejdu, a potom i Australijan opena. U nastavku sezone se nije proslavio, u Dubaiju je rano završio takmičenje, pa mu je bilo zabranjeno da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, tačnije, nije mogao da uđe u Ameriku, jer nije vakcinisan protiv korone.

Loše je Đoković počeo sezonu na šljaci. Nole je rano eliminisan na mastersu u Monte Karlu, pa na Srpska openu, a ono što pored poraza više brine jeste povreda lakta desne ruke našeg tenisera. 

Međutim, Nole ne brine mnogo, podsetio je da je na sličan način za njega počela i 2022. godina. U Srbina ne sumnja ni Britanac Mark Peči.

Informer

 

- Svi koji misle da Novak neće biti na vrhunskom nivou na Rolan Garosu nisu obraćali pažnju tokom poslednjih 18 godina - poručio je Peči i podsetio da je srpski teniser najbolji kada je najpotrebnije.

Nole ima procenat pobeda u Parizu 84 odsto, a dva puta je osvajao Rolan Garos 2016. i 2021. godine. Takođe, srpski as je jedini dva puta pobeđivao Rafaela Nadala na "Filip Šatrijeu".

Informer

 

Posle Srpska opena prvi teniser je otkazao učešće na mastersu u Madridu, ali naš as ne paniči i pored toga što nije odigrao mnogo mečeva na šljaci. Veruje da će biti spreman za grend slem u Parizu.

- Nadam se da ću biti dobar za Rolan Garos, tamo su uslovi potpuno drugačiji. U prošlim sezonama je bio spor početak i onda dosta bolja igra u završnici - poručio je prvi teniser sveta.